HOME

Gouwe handjes van Haye van der Heyden, najaar 2016

In de Vlaamsche pot, Kees & Co, Kinderen geen bezwaar, Baantjer… Zomaar een greep uit het repertoire van schrijver Haye van der Heyden. Speciaal voor John Kraaijkamp sr. schreef Haye van der Heyden in 2003 het bekroonde stuk ‘Gouwe handjes’.

Arme Louis… Plotseling komt hij alleen te staan als zijn veel jongere vrouw overlijdt. Nou ja, ook weer niet helemaal alleen. Zijn dochter en zijn schoonzuster weten natuurlijk wel wat goed voor hem is en ook de huishoudelijke hulp die zwabberend zijn leven binnenstormt, bekommert zich niet alléén om het huis. Louis is tenslotte een charmante en gefortuneerde weduwnaar en die laat je natuurlijk niet zomaar lopen, toch?

Maar dan is daar opeens de jonge en beeldschone Claire… Zomaar, uit het niets. Hoewel….? Heeft de belofte die Louis Emma moest doen op haar sterfbed er iets mee te maken? Speelt Emma zelf misschien nog een rol?

Haye van der Heyden heeft er een onvervalste tragikomedie van gemaakt, boordevol humor en verrassende wendingen.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer
Spelers: Anneke Keijsper, Caroline Groenland, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Pim de Smalen en Remy de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 29 oktober 2016, 20.15 uur
Zondag 30 oktober 2016, 14.00 uur

Download hier de flyer

De Heksen van Roald Dahl

heksendahlDe ouders van ‘Boy’ zijn omgekomen in een auto-ongeluk, en de oma van boy zal voortaan voor hem zorgen. Dan gaan ze op vakantie naar de badplaats Bournemouth (zuidkust van Engeland) en verblijven in een hotel. In het hotel vindt de jaarlijkse vergadering van de koninklijke vereniging voor de preventie van kindermisbehandeling plaats. Een dekmantel voor de Algemene ledenvergadering van de ‘heksen’. Hier begint het grote avontuur van Boy…..

Regie: Marius Prein
Productie: Nienke Vlasma

Spelers: Anneke Keijsper, Edo Postma, Els Koevoets, Hinke Jansma, Jan van Zelst, Margret Dekker, Marjoleine Putter, Miriam Johanningmeijer, Miranda Botman en Myrthe Veer.

Uitvoeringen in Theater de Beun Heiloo:
Zaterdag 11 maart 2017 15.00 uur.
Zondag 12 maart 2017 13.00 en 16.00 uur.

illusratie: Hersson Piratoba

Gebroken IJs van Haye van der Heyden

schipijs‘Gebroken IJs’ speelt zich af op het dek van de ‘Maria Stuart’, een luxueus cruiseschip met hoofdzakelijk alleenstaande bejaarde passagiers. Ieder heeft zo zijn eigen beweegredenen om onderdeel te zijn van dit comfortabele ‘drijvende bejaarden-tehuis’. Vanuit de dekstoelen stijgt regelmatig de gulle lach omhoog en als het ijs eenmaal gebroken is ligt zelfs de romantiek op de loer. Er wordt gedronken, gedanst en gezongen, maar achter de facade van het ‘dolce far niente’ verschuilt zich ook de tijdgeest die het ouder worden niet altijd even soepel laat verlopen. ‘Gebroken ijs’ is een pure komedie met veel humor en ontroerende momenten.

Regie: Martine Faber
Productie: Jaap en Myrthe Schuuring

SpelersAllard de Graaf, Maarten Schols, Marianne Rutgers, Mirjam Pels, Norine Haps, Richard Loos en Wob de Vries.

Uitvoeringen in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 1 april 2017, 20.00 uur.
Zondag 2 april 2017, 14.00 uur.

Jaap Schuuring koninklijk onderscheiden!

jaaplintje

Dinsdag 26 april heeft Jaap Schuuring, als prominent lid van Falkland Toneel, de koninklijke onderscheiding “Lid in de orde van Oranje Nassau” ontvangen uit handen van burgemeester Hans Romeyn.

Jaap en Falkland zijn al decennia onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook nog eens op zoveel manieren dat zij maar al te vaak in een adem genoemd worden. Logisch, als je bedenkt dat Jaap niet alleen als ijzersterke speler, maar ook als regisseur en bestuurslid in vele functies Falkland op de kaart heeft gezet en gehouden.

Maar hij is veel méér dan een prominent Falklander alleen, zo was uit de woorden van burgemeester Romeyn te horen. Ook muzikaal heeft Jaap zijn sporen verdient in het Heilooër landschap. Jarenlang drijvende kracht achter het literair Jazzcafé en mede organisator van Music Meeting Heiloo zijn enkele van Jaaps verdiensten. Zijn samenbindende kwaliteiten kwamen o.a. tot uiting in de samenwerking met H.O.V. en jarenlange regie bij het Trefpunt en bij de 8 oktober optochten.

Ere wie ere toekomt! De onvoorwaardelijk en onbaatzuchtige inzet van Jaap over zo een lange tijd op zoveel punten, verdient deze onderscheiding volledig. Maar laten we zeker zijn vrouw Wil niet vergeten; de sterkste fundamenten staan zelden in het zonnetje!

Falkland Toneel is er trots op om Jaap tot de gelederen te mogen rekenen en feliciteert Jaap dan ook van harte!

jaaplintje2

Falkland Toneel zoekt enthousiaste spelers

minoesOnze vereniging produceert al jaren toneelstukken. We doen dit voor zowel kinderen als volwassenen. Doorgaans voeren we de stukken op in theater De Beun te Heiloo. Een enkele keer doen we dit op een andere locatie. We werken met veel verschillende regisseurs en spelen zeer uiteenlopende stukken. We hopen hiermee het publiek veel diversiteit te laten zien en het speelplezier zo groot mogelijk te maken. Per jaar produceren we vier stukken, twee kinderstukken en twee avondstukken.

Voor onze vereniging is het belangrijk dat er veel verschillende spelers beschikbaar zijn. Soms moet er een wat ouder personage gespeeld worden en soms een wat jonger.

Wij zoeken daarom spelers in de leeftijdscategorie 18 t/m 40 jaar m/v

Ervaring is niet perse noodzakelijk, enthousiasme en zin in een heel leuke hobby wel… Oh ja, en je moet natuurlijk niet bang zijn om in de spotlights te staan…

Wij repeteren een half jaar lang voor een stuk, ca. een keer per week op dinsdag- of woensdagavond van 20.00 – 23.00 in wijkgebouw de Ypsalon in Ypestein te Heiloo

Lijkt het je leuk en wil je meer informatie, neem dan contact op met Allard de Graaf 072 5336376