HOME

Berend Botje van Bokkum van Aris Bremer, najaar 2019

Berend Botje wilde naar Amerika maar is gestrand op het onbewoonde waddeneiland Bokkum. Zijn rust wordt daar verstoord door de komst van de tweeling Roma en Justus onder de strakke leiding van hun gouvernante Hanekam. De kinderen merken dat Bokkum een natuurparadijsje is en geen pretpark. Berend betrapt ze net als ze het nest met een ei van de bijna uitgestorven Snipsnap ontdekken. Hij is een mopperpot en snapt niet veel van de grappen van de tweeling. Gelukkig kan hij wel goed opschieten met Hanekam. Nog voller wordt Bokkum als Lammetje en de heer Reuzelaar over het wad het eiland bezoeken. Zij is natuurgids, maar hij heeft geen oog voor wat er groeit en bloeit, hij wil alleen maar rijk worden. Met deze bemanning slaagt Berend erin zijn eiland van het anker te krijgen. Hij wil zo alsnog naar Amerika varen. Op hun tocht beleven ze heel veel spannende avonturen. En het gaat bijna helemaal mis. Wat heeft Reuzelaar daarmee te maken? Komen ze veilig in Amerika aan? Kom dat zelf maar bekijken!

Regie: Remy de Graaf
Productie: Maarten Schols

Spelers: Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Miranda Botman, Edo Postma, Richard Loos en Sam Vlaar.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
zaterdag 12 oktober 2019, 15.00 uur
Zondag 13 oktober 2019, 13.30 en 16.00 uur

Huwelijksperikelen, najaar 2019

Dit keer brengen wij u maar liefst drie eenakters met een overkoepelend thema; huwelijksperikelen. Een drieluik over de minder florissante kanten van het huwelijk. Geschreven door drie verschillende auteurs met ieder een eigen doch scherpe kijk op de relatie tussen man en vrouw.

“Kwelling” van Herman Heijermans
Omdat Falkland toneel dit najaar 95 jaar bestaat, mag Heijermans ( Samuel Falkland was een pseudoniem van hem) niet ontbreken. In 1906 schreef hij het stuk ”Kwelling”. Hoewel de tekst ruim 100 jaar oud is, heeft deze nog niets aan kracht verloren. Heijermans wist met weinig woorden personages te ontleden. Kwelling is een dialoog tussen een echtpaar dat niet alles heeft uitgesproken. Er is een heikel punt wat tussen hen in staat en opgeruimd moet worden. Iedereen die in een relatie met een geliefde zit, zal dit herkennen.

Binnen het thema zijn er nog meer juweeltjes gevonden.

“De richel” van Jerry Veenendaal
In “De richel”, een zwarte komedie, probeert Annette haar vriendin Babette haar zelfmoord te beletten. De huwelijkse problemen van Babette kunnen toch niet zo uitzichtloos zijn dat zelfmoord de enige uitweg is? De ware toedracht verrast Annette uiteindelijk volkomen. Hoe gaat u zich laten verrassen?

“Mijn man” van Youp van ’t Hek
In “Mijn man” zal iedereen de vileine stijl van analyseren herkennen waar Youp van ’t Hek om bekend staat. Twee vriendinnen bespreken de staat van hun huwelijk en de rol van hun mannen daar in. De gelijkenis van hun huwelijken is opvallend. Het is alsof je Youp op de achtergrond hoort meepraten als ware het een van zijn conferences.

“Huwelijksperikelen” belooft een uitermate gevarieerde en verrassende voorstelling te worden.

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Anneke Keysper, Margret Dekker, Marjoleine Putter en Allard de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 november 2019, 20.15 uur
Zondag 3 november 2019, 14.00 uur

Falkland zoekt talent!

Falkland Toneel heeft weer ruimte voor nieuwe, enthousiaste spelers in ALLE leeftijdscategorieën (vanaf achttien jaar).

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Aarzel dan niet en kijk snel op de website onder het kopje “Meespelen of meehelpen?” voor meer informatie.