HOME

Falkland is weer een erelid rijker

Het erelidmaatschap krijg je niet zomaar, daar moet je echt wel het een en ander voor gepresteerd hebben. 50 jaar lid zijn bijvoorbeeld. Nou is lang lid blijven bij een fantastische vereniging als Falkland Toneel natuurlijk helemaal niet zo moeilijk, maar je moet je in die 50 jaar ook intensief hebben ingezet voor de vereniging. En dat heeft Els Koevoets gedaan. Zo heeft zij vele jaren bestuursfuncties bekleed als secretaris en ook als penningmeester. Maar daarnaast was zij natuurlijk speelster in hart en nieren. Met een geweldige rol als de hypochonder Aafke in ‘Denk aan mij’ van Hetty Heyting, nam ze afscheid van het toneelspelen. Gelukkig blijft Els zich nog wel op andere wijze inzetten voor de vereniging. In de ledenvergadering werd zij benoemd tot erelid en kreeg zij de bijbehorende bloemen overhandigd door voorzitter Allard de Graaf, gevolgd door een staande ovatie van alle aanwezigen.
Gefeliciteerd Els!

Berend Botje van Bokkum van Aris Bremer, najaar 2019

Berend Botje wilde naar Amerika maar is gestrand op het onbewoonde waddeneiland Bokkum. Zijn rust wordt daar verstoord door de komst van de tweeling Roma en Justus onder de strakke leiding van hun gouvernante Hanekam. De kinderen merken dat Bokkum een natuurparadijsje is en geen pretpark. Berend betrapt ze net als ze het nest met een ei van de bijna uitgestorven Snipsnap ontdekken. Hij is een mopperpot en snapt niet veel van de grappen van de tweeling. Gelukkig kan hij wel goed opschieten met Hanekam. Nog voller wordt Bokkum als Lammetje en de heer Reuzelaar over het wad het eiland bezoeken. Zij is natuurgids, maar hij heeft geen oog voor wat er groeit en bloeit, hij wil alleen maar rijk worden. Met deze bemanning slaagt Berend erin zijn eiland van het anker te krijgen. Hij wil zo alsnog naar Amerika varen. Op hun tocht beleven ze heel veel spannende avonturen. En het gaat bijna helemaal mis. Wat heeft Reuzelaar daarmee te maken? Komen ze veilig in Amerika aan? Kom dat zelf maar bekijken!

Regie: Remy de Graaf
Productie: Maarten Schols

Spelers: Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Miranda Botman, Edo Postma, Richard Loos en Sam Vlaar.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
zaterdag 12 oktober 2019, 15.00 uur
Zondag 13 oktober 2019, 13.30 en 16.00 uur

Huwelijksperikelen, najaar 2019

Dit keer schotelt Falkland Toneel jullie een drieluik aan eenakters voor die alle drie handelen over het huwelijk.

Kwelling van Herman Heijermans.
Een juweeltje, deze eenakter uit 1906 van onze eigen Herman Heijermans.
Een echtpaar.  De man is blind geworden en is sindsdien afhankelijk van zijn vrouw. Afwezig op het toneel, maar aanwezig in beider gedachten is een vrouw, die de beste vriendin was van de vrouw en de (geheime) liefde van de man. Deze vrouw is vertrokken en heeft al lange tijd niets van zich laten horen. De man bewaart nog altijd haar foto. Na twee jaar niet over deze vrouw te hebben gesproken verbreekt het echtpaar dit stilzwijgen. De man wordt gekweld door zijn herinneringen en gevoelens, de vrouw door haar vermoedens. Hun gesprek over de vriendin lost niets op, integendeel.

De Richel van Jerry Veenendaal.
Babette is bijna jarig en denkt dat haar man een verhouding heeft met haar vriendin Annette. Nu staat Babette op de richel van een hoge wolkenkrabber. Door de frustraties lijkt het erop dat ze geen andere uitweg meer ziet dan zelfmoord te plegen. Even later komt ook Annette op de richel staan. Zij is op zoek naar Babette. Als zij haar niet kan vinden gaat Annette ervan uit dat Babette gesprongen is. Annette biecht op dat zij het één en ander op haar kerfstok heeft. dan staat opeens Babette weer voor haar neus. is Babette nu wel of niet gesprongen en zijn de rollen nu opeens omgedraaid?

Mijn man van Youp van het Hek.
In het humorvolle ‘Mijn Man’ zitten twee doorsnee Hollandse vrouwen in een tuintje. Van de derde fles wijn is de bodem in zicht, de frustraties over -tig jaar huwelijk komen los. De Henk van de ene vrouw is al even onbehouwen als de Henk van de andere vrouw. Ongegeneerd laten de heren scheten en boeren waar hun eega’s bij zijn, zo klagen ze. Zo sprankelend en veelbelovend als het huwelijk jaren geleden begon, zo ingedut is het nu. “Ik liep laatst alleen op het strand,” zegt de ene vrouw. “Waar was Henk dan?,” vraagt de andere vrouw. “Die liep naast me,” antwoordt ze. Oftewel: eenzaam, hoewel niet alleen, afdeling troosteloze huwelijken, één van de ‘topdriethema’s’ van van ‘t Hek.

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Anneke Keysper, Margret Dekker, Marjoleine Putter en Allard de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 november 2019, 20.15 uur
Zondag 3 november 2019, 14.00 uur

Falkland zoekt talent!

Falkland Toneel heeft weer ruimte voor nieuwe, enthousiaste spelers in ALLE leeftijdscategorieën (vanaf achttien jaar).

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Aarzel dan niet en kijk snel op de website onder het kopje “Meespelen of meehelpen?” voor meer informatie.