Foto’s

Huwelijksperikelen, najaar 2019

“Huwelijksperikelen, Drie Eenakters”

November 2019

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Peter Bijkerk

Dit keer brengen wij u maar liefst drie eenakters met een
overkoepelend thema; huwelijksperikelen. Een drieluik over de minder florissante kanten van het huwelijk. Geschreven door drie verschillende auteurs met ieder een eigen doch scherpe kijk op de relatie tussen man en vrouw.

KWELLING van Herman Heijermans

Omdat Falkland toneel dit najaar 95 jaar bestaat, mag Heijermans (Samuel Falkland was een pseudoniem van hem) niet ontbreken.

In 1906 schreef hij het stuk ”Kwelling”. Hoewel de tekst ruim 100 jaar oud is, heeft deze nog niets aan kracht verloren. Heijermans wist met weinig woorden personages te ontleden. Kwelling is een dialoog tussen een echtpaar dat niet alles heeft uitgesproken. Er is een heikel punt wat tussen hen in staat en opgeruimd moet worden. Iedereen die in een relatie met een geliefde zit, zal dit herkennen.

DE RICHEL van Jerry Veenendaal

In “De richel”, een zwarte komedie, probeert Annette haar vriendin Babette te beletten zelfmoord te plegen. De huwelijksproblemen van Babette kunnen toch niet zo uitzichtloos zijn dat zelfmoord de enige uitweg is? De ware toedracht verrast Annette uiteindelijk volkomen.

MIJN MAN van Youp van ’t Hek

In “Mijn man” zal iedereen de vileine stijl van analyseren herkennen waar Youp van ’t Hek om bekend staat. Twee vriendinnen bespreken de staat van hun huwelijk en de rol van hun mannen daarin. De overeenkomsten tussen hun huwelijken is opvallend. Het is alsof je Youp op de achtergrond hoort meepraten als ware het een van zijn conferences.

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Anneke Keijsper, Margret Dekker, Marjoleine Putter en Allard de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 november 2019, 20.15 uur
Zondag 3 november 2019, 14.00 uur

Download de flyer (pdf)


Het betoverde circus van Jan Naaijkens, voorjaar 2019

“Het betoverde circus”

Maart 2019

Regie: Martine Faber

Foto’s: Piet Otto

Het beroemde, vrolijke, rondreizende circus Filiassi heeft een prachtige plek gevonden om de circustent neer te zetten. De directrice en alle circusartiesten beginnen enthousiast aan hun voorstelling, maar er gaat van alles mis. Het lijkt wel tovenarij. Wie speelt er een spelletje met hen? 

Wat ze niet weten, is dat de plek die ze hebben uitgezocht in het rijk van de plaaggeest Pip ligt. En Pip doet er alles, maar dan ook echt alles aan, om de artiesten te verdrijven. Maar de circusmensen zijn slim. Ze laten zich niet zo gemakkelijk wegsturen. Ze verzinnen een list…

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Martine Faber
Productie: Maarten Schols

Spelers:Allard de Graaf, Annelies Boer, Casper Vlaar, Caroline Groenland, Cindy Babonnick, Edo Postma, Josefien van Geluk, Maarten Schols, Margret Dekker, Marjoleine Putter, Miranda Botman, Richard Loos, Sam Vlaar en Wob de Vries
Figuranten: Tess Ligteringen en Tijn Vlaar

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 maart 2019, 15.00 uur.
Zondag 3 maart 2019, 13.30 en 16.00 uur.

Download de Flyer


Denk aan mij van Hetty Heyting, voorjaar 2019

“Denk aan mij”

Maart 2019

Regie: Okke Emmens

Foto’s: Piet Otto

Je ex-man nodigt je uit in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen opdagen. Het uitje met weemoedige herinneringen blijkt al gauw een confronterende nachtmerrie. Er laait van alles op: hormonen, jaloezie, wraak, hebzucht, spijt en vooral: de ontluisterende waarheid. Hij heeft het weer voor elkaar!

Vier totaal verschillende vrouwen (van dezelfde ex) raken verwikkeld in een schaamteloos conflict vol hilarische rivaliteit en typische wijvenstreken. Geen wonder. Allemaal heilig van plan om eindelijk te krijgen wat hen toekomt. Stuk voor stuk dachten ze ermee klaar te zijn. Hier moeten ze toch boven staan?! En waar blijft-ie trouwens? Was het nog maar gisteren. Waren ze maar niet gegaan…

Op vertoon van uw toegangskaart krijgt u in het weekend van de voorstelling bij Restaurant Herberg Jan het tweede kopje koffie of thee gratis. Bovendien biedt Herberg Jan in het weekend van de voorstelling op vertoon van uw toegangskaart een speciaal 2-gangen Falkland theatermenu aan voor de gereduceerde prijs van € 19,50 p.p. (normaal € 27,50 p.p.).

Regie: Okke Emmens
Productie: Margje Könst

Spelers: Anneke Keijsper, Els Koevoets, Jessica Terol, Marianne Rutgers.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 16 maart 2019, 20.15 uur.
Zondag 17 maart 2019, 14.00 uur.

Download de flyer


Berend Botje van Bokkum van Aris Bremer, najaar 2019

“Berend Botje van Bokkum”

Oktober 2019

Regie: Remy de Graaf
Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Berend Botje ging uit varen met zijn Scheepje naar… Amerika! De weg was recht, de weg was krom en toen kwam Berend vast te zitten op de Bokkummerplaat in de Waddenzee. Daar zit hij nu al een tijdje. Zijn rust wordt verstoord door de komst van de druktemakers Roma en Justus onder de strakke leiding van hun gouvernante mevrouw Hanekam. Berend is een mopperpot en snapt niet veel van de grappen van de tweeling, maar gelukkig kan hij wel goed opschieten met Hanekam. Nog voller wordt Bokkum als de natuurgids Lammetje en de gierige mevrouw Reuzelaar over het wad het eiland komen bezoeken. Kan Berend met deze nieuwe bemanning het anker van zijn bijzondere schuit lichten? Zal zijn droom om naar Amerika te varen toch nog uitkomen?

En hoe loopt het af met de gemene plannen van mevrouw Reuzelaar?

Regie: Remy de Graaf
Productie: Maarten Schols

Spelers: Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Miranda Botman, Edo Postma, Richard Loos en Sam Vlaar.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
zaterdag 12 oktober 2019, 15.00 uur
Zondag 13 oktober 2019, 13.30 en 16.00 uur

Download de flyer (pdf)


Jobje van Beppie van Zutphen, najaar 2018

“Jobje”

oktober 2018

Regie: Pim de Smalen

Foto’s: Peter Bijkerk en Piet Otto

Jobje is een kaboutertje. Een leuk, nieuwsgierig en ook een beetje ondeugend kaboutertje. Jobje loopt namelijk vaak weg. Kabouter Puntmuts krijgt er af en toe een punthoofd van en kabouter Snel moet dan zo snel als zijn benen hem kunnen dragen op zoek naar Jobje.

Op een dag zwerft Jobje door het Grote Bos en komt daar Wampie tegen, een vreemd uitziend figuurtje dat niets liever wil dan Jobje omtoveren in een kabouterpop. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! Zo snel als ze kunnen gaan de kabouters op zoek naar Jobje en Wampie en dat wordt spannend, want ze krijgen onderweg te maken met hongerige heksen, luie reuzen en dansende poppen. Hoe het afloopt verklappen we nog niet. Kom dat zelf maar bekijken!

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Pim de Smalen
Productie: Martine Faber

Spelers: Anna van ’t Wout, Anneke Keijsper, Cathelijne Zevenbergen, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Lynn Wakelkamp, Maarten Schols, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Nick van de Wijgerd en Richard Loos.
Jeugd en figuratie: Brenda, Casper, Demi, Iris, Isa, Kay, Kenneth, Lizzy, Roel, Tess en Tijn.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 13 oktober 2018, 15.00 uur.
Zondag 14 oktober 2018, 13.30 en 16.00 uur.

Download de flyer


Hartblok van Jos Ahlers, najaar 2018

“Hartblok”

november 2018

Regie: Martine Faber

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Hartblok van Jos Ahlers is een moderne komedie, die laveert tussen humor, slappe gesprekken en diepzinnige observaties. Het stuk laat zien hoe zwaar het soms is om volwassen te moeten zijn en hoe heerlijk het kan zijn om daar even helemaal aan te ontsnappen.

Tijdens het uitruimen van het ouderlijk huis na het overlijden van hun vader, praten twee broers en een zus over zichzelf, over hun relaties en over hun kindertijd. Vooral Felix heeft het zwaar. Hij vindt dat hij op een dood punt in zijn leven is aangekomen en hij neemt een rigoureuze stap.

Net zo ontroerend, humoristisch en herkenbaar als het leven zelf.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Allard de Graaf, Annelies Boer, Jan van Zelst, Miranda Botman en Wob de Vries.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 3 november 2018, 20.15 uur.
Zondag 4 november 2018, 14.00 uur.

Download de flyer


Tover-IDOLS van Martine Faber, voorjaar 2018

“Tover-IDOLS”

maart 2018

Regie: Martine Faber

Foto’s: Piet Otto

Limo was altijd de beste tovenaar van de hele wereld, maar de laatste tijd maakt hij een heleboel rare fouten. Fouten die heel lastig kunnen zijn. Daar kunnen de vrienden Oele en Frats over meepraten!

Samen met mevrouw Boom en de boswachter besluiten zij op zoek te gaan naar een nieuwe tovenaar die alles wat fout is gegaan weer terug kan draaien. Ze organiseren Tover-IDOLS, waarbij verschillende kandidaat tovenaars voor de jury hun beste trucjes tevoorschijn kunnen toveren.

Maar wat speelt die afgezaagde boomstronk eigenlijk voor rol en wat hebben die papieren waar hij zo geheimzinnig over doet ermee te maken? Zou het Oele en Frats lukken om achter de waarheid te komen?

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Anneke Keijsper, Annelies Boer, Cathelijne Zevenbergen, Edo Postma, Jan van Zelst, Jessica Terol, Lynn Wakelkamp, Marianne Rutgers, Miranda Botman, Nick van de Wijgerd, Pim de Smalen en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 10 maart 2018, 15.00 uur.
Zondag 11 maart 2018, 13.00 en 16.00 uur.

AL

Download de flyer


Moord in het Theater van Harry Smits, voorjaar 2018

“Moord in het Theater”

maart 2018

Regie: Okke Emmens

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Alex Damhuis, een succesvolle ondernemer, is in zijn vrije tijd een enthousiaste toneelspeler. Hij schrijft en speelt met wisselend succes. Erg geliefd is Alex niet. Bij de generale repetitie van ‘Een perfecte moord’ heerst een grimmige sfeer. Wanneer binnen de toneelvereniging een echte moord wordt gepleegd, vliegen de verdachtmakingen over en weer. Rechercheurs Hein Budde en Vera van Deurzen onderzoeken de zaak. Tijdens hun naspeuringen komt er nogal wat naar boven. Zij staan voor heel wat raadsels. Is bij deze ‘Moord in het theater’ inderdaad sprake van een perfecte moord?

 

Regie: Okke Emmens
Productie: Wob de Vries en Caroline Groenland

Spelers: Allard de Graaf, Els Koevoets, Eric van der Ploeg, Maarten Schols, Margret Dekker, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Norine Haps en Richard Loos.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 24 maart 2018, 20.15 uur.
Zondag 25 maart 2018, 14.00 uur.

Download de flyer.


Vogels van Haye van der Heyden, najaar 2017

“Vogels”

november 2017

Regie: Martine Faber

Foto’s: Peter Bijkerk

Het zal je maar gebeuren… Je man verlaat je na dertig jaar huwelijk voor een veel jonger exemplaar. Dan kan je natuurlijk in een hoekje gaan zitten mokken, maar uiteindelijk zal je jezelf toch bij elkaar moeten rapen om een nieuwe start te maken. En dus koop je een flatje. Maar laat dat appartement nou uitgerekend recht tegenover het liefdesnestje van je ex met zijn jonge blom liggen… Sterker nog, je kunt in feite zo bij elkaar naar binnen kijken. Dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Als in een achtbaan komen de verwikkelingen op gang en ze zijn niet meer te stoppen. Ook niet door een multi-inzetbare klusjesman of een ontredderde schoondochter. Gelukkig ook maar, want daardoor zit Vogels boordevol humor en onverwachte wendingen. Hoe dat afloopt moet u zelf maar komen bekijken.

Op vertoon van uw toegangskaart krijgt u in het weekend van de voorstelling bij Melange7 het tweede kopje koffie of thee gratis.

Regie: Martine Faber
Productie: Jaap en Myrthe Schuuring

Spelers: Anneke Keijsper, Cindy Babonnick, Marjoleine Putter, Myrthe Veer, Pim de Smalen en Richard Loos.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 11 november, 20.15 uur.
Zondag 12 november 2017, 14.00 uur.

 

Download de flyer.


Gebroken IJs van Haye van der Heyden, voorjaar 2017

“Gebroken ijs”

april 2017

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk

Wat doe je als je schathemelrijk bent? Of eenzaam en niet makkelijk contacten legt? En wat moet je als je voortdurend op zoek bent naar aandacht, bij voorkeur die van het andere geslacht?

Juist, dan boek je een cruise. Naar Noorwegen in dit geval. En hoewel de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant is, is het beslist geen saaie boel aan boord. Integendeel, er wordt gelachen, geroddeld, geflirt en gedanst. En als het ijs eenmaal gebroken is ligt zelfs de romantiek op de loer.

Ook als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, is het aan te raden een stukje mee te varen op de Mary Stuart. U zult beloond worden met heel veel humor, afgewisseld met ontroerende momenten.

Regie: Martine Faber
Productie: Jaap en Myrthe Schuuring

SpelersAllard de Graaf, Eric van der Ploeg, Jaap Schuuring, Maarten Schols, Marianne Rutgers, Mirjam Pels, Norine Haps, Puck Koomen, Richard Loos en Wob de Vries.

Uitvoeringen in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 1 april 2017, 20.00 uur.
Zondag 2 april 2017, 14.00 uur.

Download de flyer.


De koning op het dak van Tankred Dorst, najaar 2017

“De koning op het dak”

oktober 2017

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Heb je wel eens een koning op het dak zien zitten? Dat is wel een raar gezicht, hoor. Zit jij wel eens op het dak? Meestal zit je op een stoel, toch? Een koning hoort op een troon te zitten, met een kroon op zijn hoofd.

Amelei moet voor haar stiefmoeder honing halen in het bos van Konkelfoest. Ze moet opschieten, want als het eenmaal donker is… Dan komt de uil. Onderweg komt ze van alles tegen: dieren, fruit, bomen, struiken… Net als in een sprookje kunnen die allemaal praten. Amelei vindt dat niet raar. Nee, hoor! Ze neemt ze gewoon mee op reis naar het bos. En dan zien ze die koning op het dak!

De koning is niet zomaar op het dak gaan zitten. De koning heeft namelijk een groot geheim. Amelei heeft ook een groot geheim, maar dat is zo geheim dat ze zelf niet eens weet dat ze een geheim heeft. Geheimzinnig, hè? Als je wilt weten hoe dat zit, moet je maar komen kijken naar de nieuwe voorstelling van Falkland Toneel: De koning op het dak.

Sprookjes met prinsen en prinsessen zijn om van te smullen…. en dat deed het publiek dan ook luidkeels en met volle teugen. Vooral de rare koning die maar onzin bleef praten, en de ruziënde peer en pompoen maakten veel reacties los. En dan die vreselijke stiefmoeder en haar verschrikkelijke dochter die aan het eind echt uit hun vel sprongen. Amelei had er haar handen aan vol, maar ging er aan het eind toch maar mooi met de hoofdprijs vandoor. Want de bever bleek een heuse prins en Amelei een echte prinses. Allemaal gered en geregeld door de geheime raadsheer en zijn trouwe viervoeter Chino. Oh en wist je dat de waterfee een vingerhoed heeft waar je het licht van de Beun mee aan en uit kunt doen….?

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Allard de Graaf, Annelies Boer, Edo Postma, Eric van der Ploeg, Jessica Terol, Miranda Botman, Mirjam Pels, Margret Dekker, Nienke Vlasma en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 14 oktober 2017, 15.00 uur.
Zondag 15 oktober 2017, 13.00 en 16.00 uur.

Download de flyer.


Gouwe handjes van Haye van der Heyden, najaar 2016

“Gouwe handjes”

oktober 2016

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk

In de Vlaamsche pot, Kees & Co, Kinderen geen bezwaar, Baantjer… Zomaar een greep uit het repertoire van schrijver Haye van der Heyden. Speciaal voor John Kraaijkamp sr. schreef Haye van der Heyden in 2003 het bekroonde stuk ‘Gouwe handjes’.

Arme Louis… Plotseling komt hij alleen te staan als zijn veel jongere vrouw overlijdt. Nou ja, ook weer niet helemaal alleen. Zijn dochter en zijn schoonzuster weten natuurlijk wel wat goed voor hem is en ook de huishoudelijke hulp die zwabberend zijn leven binnenstormt, bekommert zich niet alléén om het huis. Louis is tenslotte een charmante en gefortuneerde weduwnaar en die laat je natuurlijk niet zomaar lopen, toch?

Maar dan is daar opeens de jonge en beeldschone Claire… Zomaar, uit het niets. Hoewel….? Heeft de belofte die Louis Emma moest doen op haar sterfbed er iets mee te maken? Speelt Emma zelf misschien nog een rol?

Haye van der Heyden heeft er een onvervalste tragikomedie van gemaakt, boordevol humor en verrassende wendingen.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer
Spelers: Anneke Keijsper, Caroline Groenland, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Pim de Smalen en Remy de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 29 oktober 2016, 20.15 uur
Zondag 30 oktober 2016, 14.00 uur

Download hier de flyer


Heksen van Roald Dahl, voorjaar 2017

“Heksen”

maart 2017

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Heb jij wel eens een echte heks gezien? Nu wil je zeker nee zeggen, maar laat je niet foppen door verhalen en plaatjes in sprookjesboeken. Echte heksen vliegen namelijk niet op een bezem. Echte heksen zien er uit als gewone mensen. Meestal zijn het vrouwen, heel soms is het een man (een vrouw vermomd als man dan!)… Heksen zijn zo slim, dat je bijna niet kunt zien dat je met een heks te maken hebt.

Luke heeft geluk, want Luke heeft een oma die alles weet van heksen. Wil je weten wat er gebeurt als oma en Luke in hetzelfde hotel logeren als alle heksen van Engeland? Wil je weten hoe Falkland toneel van het prachtige boek van Roald Dahl een toneelstuk heeft gemaakt? Kom dan kijken naar deze heerlijke voorstelling van Falkland. 
Maar let op, niet bang zijn voor heksen hoor….

Bewerking voor toneel: David Wood

Regie: Marius Prein
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Anneke Keijsper, Edo Postma, Els Koevoets, Hinke Jansma, Margret Dekker, Marjoleine Putter, Miranda Botman, Myrthe Veer, Nienke Vlasma en Jan van Zelst.

Figuranten: Caroline Groenland, Cindy Babonnick, Eric van der Ploeg, Harry van Miltenburg, Jessica Terol, Marianne Rutgers, Martijn Zwart, Nick van de Wijgerd, Susan Borst en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater de Beun Heiloo:
Zaterdag 11 maart 2017 15.00 uur.
Zondag 12 maart 2017 13.00 en 16.00 uur.

Download de Flyer.


En dat is 3 van Maarten Schols, najaar 2016

“En dat is 3”

oktober 2016

Regie: Maarten Schols

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Cijfers saai? Laat me niet lachen. Cijfers zijn grappig en verrassend; ze hebben zelfs plannen en dromen! Het liefst willen ze allemaal die dromen vertellen. Maar dat kan natuurlijk niet, want er zijn veel te veel cijfers! Doe daar ook nog eens een groep echte kinderen bij, dan kun je op je vingers natellen dat er een hoop te gebeuren staat. Een paar cijfers mogen wel hun verhaal kwijt, de geluksgetallen zullen we maar zeggen. En dat levert een leuke muzikale voorstelling op voor de mazzelaars die mogen komen kijken.

Regie: Maarten Schols
Productie: Martin Affourtit
Spelers: Allard de Graaf, Cees Lammers, Edo Postma, Jan van Zelst, Lot Postma, Maarten Schols,  Martin Affourtit, Myrthe Veer, Nienke Vlasma, Richard Loos.
Kinderen: 
Casper Vlaar, Lieve Koet, Mees Postma, Rijk Koet, Sam Vlaar, Sophie Ligteringen, Tess Ligteringen, Thirza Loos en Tijn Vlaar

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 8 oktober 2016, 15.00 uur
Zondag 9 oktober 2016, 13.00 en 16.00 uur

Download hier de flyer


Prullaria van Marius Prein, Voorjaar 2016

“Prullaria”

maart 2016

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto

Of je 4 bent of 104: er valt voor iedereen genoeg te beleven in deze heerlijke familievoorstelling van Falkland. Prachtige, kleurige kleding, humor en taalgrappen. Prullaria gaat over Prullenland. Nee, geen prullenmand, maar Prullenland. In dat land wonen… Tja, wie wonen daar eigenlijk? Ze lijken op mensen, maar niet helemaal. Ze praten als mensen, maar niet helemaal. Sommige dingen noemen ze anders. Tegen handen zeggen zij grijpers. Tegen mond zeggen zij flapuit. Dat lijkt misschien moeilijk, maar je zult merken dat je het meeste wel begrijpt. Behalve de mini-ster: die praat net zo ingewikkeld als een echte minister en niemand snapt haar.

In Prullenland hebben ze een koning: koning Rep. Ze hebben ook een tijdtikker (klok). Deze tijdtikker is heel belangrijk, want in Prullenland moet alles precies op tijd gebeuren. Anders krijgt de koning een bui van pé (rothumeur). Je begrijpt dus wel: met die tijdtikker gaat er iets niet goed! En dan hebben de bewoners van Prullenland jullie hulp hard nodig. Je moet klappen met je grijpers, stampen met je onderlopers. Je moet flap-uiten, flap-tuiten, flap-tetteren en flap-toeteren! Neem al je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee. Dan gaat het vast wel goed komen!

Regie: Marius Prein
Productie: Remy de Graaf
Spelers: Allard de Graaf, Cindy Babonnick, Edo Postma, Maartje Kruit, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Myrthe Veer, Richard Loos, Rob van ’t Wout en Wob de Vries.
Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 12 en zondag 13 maart.

Download de Flyer.


De Richel van Ton Davids, voorjaar 2016

“De Richel”

April 2016

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Men neme: een daklozenkrant, een tuinkabouter, een pot pindakaas en een soapserie. Vreemde ingrediënten? Zeker. Maar niet in combinatie met een verlopen acteur, een dronkenlap en een prostituee op haar retour. Om nog maar niet te spreken over een verknipte middelbare dame en een (ex?)-junk!

Alles bij elkaar vormen zij de veelkleurige en relatief gelukkige bevolking van daklozenopvang Pension De Richel. Totdat de opdringerige buurvrouw zich ermee gaat bemoeien. Zij wil het tehuis met al haar overlast voor de omgeving weg hebben. Maar de bewoners zijn niet voor één gat te vangen. Zij verzinnen een list!

Dit actuele stuk met heel veel humor, bezorgt u ongetwijfeld een paar heerlijke uurtjes ontspanning. Met natuurlijk ook wat ruimte voor diepgang. Mis het niet!

Regie: Martine Faber
Productie: Els Koevoets
Spelers: Anneke Keijsper, Carien van Opstal, Caroline Groenland, Harry van Miltenburg, Maarten Schols, Myrthe Schuuring, Norine Haps, Pim de Smalen.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 april, 20.15 uur
Zondag 3 april, 14.00 uur

Download de Flyer


SpeelGoed van Erik Krabbenborg

“SpeelGoed”

oktober 2015

Regie: Pim de Smalen

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

SpeelGoedSite

Daar is dus echt geen lol aan!!! Een soldaatje zonder arm. Een half schaakspel. Ken zonder Barbie. Een kip, een clown en een koe die balletles krijgt van een speeldoosdanseres…

Allemaal afgedankt speelgoed. Ze liggen al jaren op zolder te verstoffen en daar gebeurt niet veel. Behalve dan dat Clown steeds maar gedichten wil voordragen. De pionnen marcheren af en aan en maken ruzie, maar verder gebeurt er weinig… Totdat Leeuw de zolder opkomt met een belangrijk bericht: “Er staat een verhuiswagen voor de deur”. Nou, dan heb je alle poppen aan het dansen! Paniek! Worden ze achtergelaten op zolder of worden ze meegenomen? Wordt het Marktplaats, de kofferbakmarkt of een kringloopwinkel? Of nemen ze het lot in eigen hand? Het is tenslotte wel speelgoed!

Een vrolijke inkijk in de belevingswereld van het speelgoed.

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Pim de Smalen
Productie: Renate de Smalen en Myrthe Schuuring
Spelers: Martin Affourtit, Cindy Babonnick, Remy de Graaf, Caroline Groenland, Anneke Keijsper, Harry van Miltenburg, Carien van Opstal, Edo Postma, Lot Postma, Marianne Rutgers, Maarten Schols, Myrthe Veer, Jan van Zelst en Martijn Zwart.
Figuratie: Marjoleine Putter, Demi Besselink en Kay Besselink en Nick van de Wijgerd.
Danscoach: Martina Kaandorp
Zangcoach: Pepijn van der Sande

Download de flyer

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 3 oktober, 15.00 uur
Zondag 4 oktober, 13.00 en 16.00 uur


De Spooktrein van Arnold Ridley, najaar 2015

“De Spooktrein”

oktober/november 2015

Regie: Theo Bakker

Foto’s: Piet Otto

SpooktreinSite

“Iedereen in Cornwall kent de legende van de spooktrein. De spooktrein zien, betekent de dood! Drie jaar geleden, tijdens de winter, reisden mijn vrouw Elsie en ik per trein van Londen naar Truro in Cornwall. Plotseling stopte de trein op een naargeestig, verlaten
station. Het stortregende. We stapten uit en liepen naar de wachtkamer….”

De meesterlijke, komische thriller ‘De Spooktrein’ vertelt over zes gestrande reizigers die noodgedwongen de nacht doorbrengen op een verlaten station. Daar worden ze door de stationschef geconfronteerd met de macabere legende van een spooktrein. Zal deze dodelijke trein inderdaad om middernacht arriveren? De angst neemt toe en de onderlinge verhoudingen binnen dit bonte gezelschap worden ernstig op de proef gesteld. Conflict, humor en angst strijden om voorrang.

En dan… is het twaalf uur…

Regie: Theo Bakker
Productie: Martine Faber
Spelers: Margret Dekker, Allard de Graaf, Miriam Johanningmeijer, Richard Loos, Marius Prein, Marjoleine Putter, Jaap Schuuring, Wob de Vries en Charles Witberg.

Download de flyer

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 31 oktober, 20.15 uur
Zondag 1 november 2015, 14.00 uur


De Avonturen van Wolkje Wolk van Cees Lammers, 7 en 8 maart 2015

“De Avonturen van Wolkje Wolk”

maart 2015

Regie: Carien van Opstal

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

WolkjeWolkNa jaren van voorbereiding is het eindelijk zover en kan iedereen gaan genieten van “De avonturen van Wolkje Wolk”. Wolkenkoning Cumulus heeft zijn wolkenvolk naar Heiloo gestuurd om met de kinderen op reis te gaan. Op vertoon van hun toegangskaart, die dit keer fungeert als heus luchtpaspoort, beleven de kinderen samen met de ondeugende Wolkje Wolk en haar wolkenvriendjes Kaartwolkje, Treurwolkje, Taalwolkje en Lichtwolkje allerlei avonturen. Het wordt een muzikale reis door Europa, langs luchtdouanebeambten, over gevaarlijke fabrieken, via Italië naar Spanje. De wolkenvriendjes trotseren storm en regen en bedenken allerlei oplossingen voor de problemen waarmee zij tijdens hun reis te maken krijgen.

Dit muzikale sprookje is geschreven door Cees Lammers, al decennia lang met hart en ziel verbonden aan Falkland Toneel. Op de planken, maar vooral achter de schermen. Als decorbouwer is hij verantwoordelijk voor veel mooie decors en creatieve oplossingen. De afgelopen jaren heeft Cees zich gewijd aan het schrijven van de avonturen van zijn Wolkje Wolk.

Regie: Carien van Opstal
Productie: Cees Lammers
Spelers: Martin Affourtit, Margret Dekker, Els Koevoets, Miriam Johanningmeijer, Richard Loos, Marius Prein, Marjoleine Putter, Jaap Schuuring en Jan van Zelst
Dansgroep: Hua Andersson, Yaël Cohen, Sarah Deitmers, Lotte Klaase, Lieke Liefting, Sofie van Neer en Donna Schelhaas o.l.v. Madou Klaase Buwalda
Live muziek: Joke Groen, Marcel Horsthuis en Hans van der Laan

Uitvoeringen in Theater De Beun:
Zaterdag 7 maart: 15.00 uur
Zondag 8 maart: 13.00 en 16.00 uur

 

Download de flyer en de kleurplaat.


Verliezers van Ton Davids, voorjaar 2015

“Verliezers”

maart 2015

Regie: Bastiaan Toorenent

Foto’s: René Alphenaar

poster

Wat zou je doen als de hele straat de Postcode Loterij wint en jij de enige bent die niet meedoet? Dat overkomt de familie Van Gorp uit de Schapenweijdt. Iedereen wint… behalve zij. Moeder Trees heeft twee maanden terug de Postcode Loterij opgezegd in ruil voor loten van het Beestenboetje. Trees krijgt een ernstige depressie en de ontmoetingen met de gelukkige buren Odette, Mees en Vera vallen haar zwaar. En dan is er ook nog Bob, advocaat en de broer van Trees. Hij denkt een graantje mee te kunnen pikken van de ellende van de familie.

Ingrediënten genoeg voor een soapserie zou je zeggen. TV-presentator Roos is hier wel voor te porren. En onder het motto “Hoe is het om te leven in een straat met alleen miljonairs” is het TV-programma “Verliezers” een feit. Maar hoe zal de familie hierop reageren?

Regie: Bastiaan Toorenent
Productie: Hinke Jansma
Spelers: Annelies Boer, Nelly de Boer, Allard de Graaf, Remy de Graaf, Marianne Rutgers, Anneke Keijsper, Mirjam Pels, Edo Postma, Maarten Schols, Myrthe Veer, Michel Hoogzaad, Evert Bakker  en Myrthe Schuuring.

Uitvoeringen in Theater De Beun:
Zaterdagavond 28 maart, 20.15 uur
Zondagmiddag 29 maart, 14.00 uur

Download de flyer.


Wie pikt het ei van de Kruismuis? door Aris Bremer, 4 en 5 oktober 2014

“Wie pikt het ei van de Kruismuis?”

oktober 2014

Regie: Maarten Schols

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

Diep onder de grond wonen de kruismuizen. Een grappig en dapper volkje, dat dreigt uit te sterven doordat de kruismuiseieren telkens gestolen worden. Zouden de mensen dat doen? De kruismuizen gaan op onderzoek uit en ontmoeten grotonderzoeker Dop. Samen gaan zij op zoek naar de eierdief. Komt dit allemaal nog goed…?

Duik met ons mee onder de grond en beleef een heerlijke voorstelling met veel diepgang. Alleen voor kinderen die niet bang zijn voor muizen!

Regie: Maarten Schols
Productie: Hinke Jansma
Spelers: Puck Koomen, Els Koevoets, Annelies Boer, Edo Postma, Tamara Zonneveld, Miriam Johanningmeijer, Carien van Opstal, Myrthe Veer en Martijn Zwart
Uitvoering: 4 en 5 oktober, om 13.30 en 16.00 uur in Theater De Beun

 

Download de kleurplaat en de flyer.

 

Film: Ron Dorpsstraat


Uit eten met Falkland, 25 en 26 oktober 2014

“Uit eten met Falkland”

oktober 2014

Falkland bestond in 2014 90 jaar en trakteerde op een exquise, theatrale mix van situaties in drie gangen. In ieder geval geen zware kost!

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

Gang 1
Lichte lunch van Peter van Straaten

Bij de eerste gang wordt u een lichte lunch geserveerd. Kleine exclusieve hapjes die rijkelijk begeleid worden met goede wijn. Absoluut iets om vrolijk van te worden.

Regie: Pim de Smalen
Productie: Renate de Smalen
Spelers: Norine Haps, Anneke Keijsper en Pim de Smalen

Gang 2

Lang zal hij Leven van Carl Slotboom

In de tweede gang voeren de smaken contrast en ontknoping de boventoon. Of de haute cuisine bij deze feestgangers tot zijn recht zal komen, is maar zeer de vraag. Dat u het zult waarderen is veel waarschijnlijker.

Regie: Lieke Timmerman
Productie: Margje Bruin
Spelers: Jaap Schuuring, Allard de Graaf, Myrthe Schuuring, Caroline Groenland, Marianne Rutgers, Michel Mannes en Jan van Zelst

Gang 3

Kip met friet van Carl Slotboom

De  derde gang verzekert u van een onverwachte variatie. “Kip met friet” trakteert u op een smakelijke verrassing met een aangename dosis confrontatie.

Regie: Lieke Timmerman
Productie: Margje Bruin
Spelers: Marius Prein, Wob de Vries, Margret Dekker, Mirjam Pels, Marjoleine Putter, Harry van Miltenburg, Richard Loos en Allard de Graaf

Al het gebodene wordt overgoten met een royale saus van humor!

Om het verjaardagsfeestje van Falkland op te luisteren bestond het dessert uit live muziek van Garp in de foyer!

Uitvoering: zaterdagavond 25 oktober 2014, 20.15 uur en zondagmiddag 26 oktober 2014, 14.30 uur in Theater De Beun

 

Download de flyer


De IJsprinses van Carla Berendse – Schel, voorjaar 2014

“De IJsprinses”

aart 2014

Regie: Carien van Opstal

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

 

Dit keer halen we een gouwe ouwe uit het stof, een stuk waarmee Falkland in 1995 veel succes had. De IJsprinses is een prachtig sprookje over het het mensenkind Daantje, dat met een luchtballon aankomt bij een wit kasteel, bovenop een ijsberg. Vroeger was het land mooi en waren er prachtige bloemen. Nu is alles betoverd door de tovenares Muriel. Het kasteel van de koning is veranderd in ijs. De bomen en bloemen zijn bevroren en op het plein staan standbeelden van ijs. Ook is het hart van de prinses veranderd in ijs. De mensen eten alleen nog maar ijsbergsla, ijsbonbons en ijstaart. Zou Daantje het land kunnen redden…?

Regie: Carien van Opstal
Productie: Wob de Vries
Spelers: Nelly de Boer, Caroline Groenland, Hilde Kaan, Anneke Keijsper,  Michel Mannes, Marius Prein, Marjoleine Putter, Marianne Rutgers, Maarten Schols  en Tamara Zonneveld.

Uitvoeringen: zaterdag 8 maart en zondag 9 maart 2014. 13.30 en 16.00 uur, Theater De Beun

Download de flyer en de kleurplaat.


Bedden van Dimitri Frenkel Frank, najaar 2013

“Bedden”

november 2013

Regie: Paula van der Heide

Foto’s: René Alphenaar

beddenEr zijn van die gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Herinner jij je de Bijlmerramp nog? Waar was jij op 11 september 2001? Weet jij nog wat je deed op het moment dat Pim Fortuyn vermoord werd? Dat zijn van die momenten waarop iedereen even niet meer met zichzelf bezig is, maar met dat ene andere gegeven.

Een flatgebouw heeft vele voordeuren. Achter die deuren spelen zich verschillende levens af. Iedereen heeft haar of zijn eigen besognes en plannen. Tot dat ene mo- ment…! Hoe wordt er dan gereageerd? In “Bedden” neemt Falkland Toneel u mee naar de mensen achter vier voordeuren in dezelfde flat. Buiten gebeurt iets onomkeerbaars, een zaak met dodelijke afloop. Wat voor invloed heeft dat op de situaties binnen? Het gesprek stokt… en gaat weer verder… Verder waar het gebleven was, of verder in een geheel andere richting? Dimitiri Frenkel Frank verstaat de kunst om humor en diepgang hand in hand te laten gaan. “Bedden” bevat ironie, persiflage, absurditeiten, humor en een vleugje erotiek. Kortom, meer dan voldoende ingredie?n- ten voor een heerlijke toneelavond.

Regie: Paula van der Heide
Spelers: Annelies de Boer, Margret Dekker, Allard de Graaf, Anneke Keijsper, Marius Prein, Marjoleine Putter, Maarten Schols en Bram Schuijt.
Uitvoering: 1 en 2 november, 20.15 uur in Theater de Beun
Download de flyer Bedden – Flyer Falklandtoneel