Kindervoorstelling

Ferrie Teel en de vergeetkorrels van Aris Bremer, voorjaar 2021

Ben ik nou Assepoester? Of toch Doornroosje? Alle sprookjesfiguren uit Verhalenland zijn helemaal de kluts kwijt. Niemand weet meer wie hij is en in welk sprookje hij thuishoort. Gast van Tast, de bewaarder van alle verhalen, weet het zo langzamerhand ook niet meer. Dat komt allemaal omdat de heer van het buurland niet van verhalen houdt en daarom vergeetkorrels strooit langs de grens. Maar soms komen die korrels een stukje over de grens terecht, in Verhalenland… Als Ferrie Teel op een dag per parachute neerdaalt voor de deur van Verhalenland en ziet hoe verloren alle sprookjesfiguren rondlopen, besluit ze hen te helpen. Zal het gaan lukken om iedereen weer in het juiste sprookje terug te krijgen? Kom dat zelf maar bekijken…

Regie: Martine Faber
Productie: Elsbeth Faber

Spelers: Allard de Graaf, Arthur Smits, Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Margret Dekker, Neal de Hoop, Richard Loos, Sam Vlaar, Stijn Groenland.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Voorjaar 2021


Sneeuwwitje en de zeven dwergen van Jules Deelder, voorjaar 2020

“Het betoverde circus”

Maart 2020

Regie: Okke Emmens

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Het overbekende sprookje, maar dan, zoals je van Jules Deelder kunt verwachten, gemoderniseerd en ontdaan van ouderwetse zoetigheid. Met hier en daar wat verstopte grapjes voor de volwassenen.

Arme Sneeuwwitje! Kom je vol verwachting thuis, wil je boze stiefmoeder je daar helemaal niet hebben. En dat alleen maar omdat de wonderspiegel heeft gezegd dat Sneeuwwitje mooier is dan de boze koningin. En die spiegel liegt niet, dus Sneeuwwitje moet verdwijnen. En wel meteen… Gelukkig komt ze al dwalend door vreemde bossen zeven dwergen tegen en hoe dat verder gaat, moet je gewoon maar komen bekijken in Theater De Beun.

Regie: Okke Emmens
Productie: Els Koevoets

Spelers: Anneke Keijsper, Caroline Groenland, Edo Postma, Jan van Zelst, Jessica Terol, Maarten Schols, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Miranda Botman, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Sam Vlaar, Stijn Groenland en Wob de Vries.

Uitvoering in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 7 maart 2020, 15.00 uur.
Zondag 8 maart 2020, 13.30 en 16.00 uur

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Download de flyer.


Berend Botje van Bokkum van Aris Bremer, najaar 2019

“Berend Botje van Bokkum”

Oktober 2019

Regie: Remy de Graaf
Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Berend Botje ging uit varen met zijn Scheepje naar… Amerika! De weg was recht, de weg was krom en toen kwam Berend vast te zitten op de Bokkummerplaat in de Waddenzee. Daar zit hij nu al een tijdje. Zijn rust wordt verstoord door de komst van de druktemakers Roma en Justus onder de strakke leiding van hun gouvernante mevrouw Hanekam. Berend is een mopperpot en snapt niet veel van de grappen van de tweeling, maar gelukkig kan hij wel goed opschieten met Hanekam. Nog voller wordt Bokkum als de natuurgids Lammetje en de gierige mevrouw Reuzelaar over het wad het eiland komen bezoeken. Kan Berend met deze nieuwe bemanning het anker van zijn bijzondere schuit lichten? Zal zijn droom om naar Amerika te varen toch nog uitkomen?

En hoe loopt het af met de gemene plannen van mevrouw Reuzelaar?

Regie: Remy de Graaf
Productie: Maarten Schols

Spelers: Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Miranda Botman, Edo Postma, Richard Loos en Sam Vlaar.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
zaterdag 12 oktober 2019, 15.00 uur
Zondag 13 oktober 2019, 13.30 en 16.00 uur

Download de flyer (pdf)


Jobje van Beppie van Zutphen, najaar 2018

“Jobje”

oktober 2018

Regie: Pim de Smalen

Foto’s: Peter Bijkerk en Piet Otto

Jobje is een kaboutertje. Een leuk, nieuwsgierig en ook een beetje ondeugend kaboutertje. Jobje loopt namelijk vaak weg. Kabouter Puntmuts krijgt er af en toe een punthoofd van en kabouter Snel moet dan zo snel als zijn benen hem kunnen dragen op zoek naar Jobje.

Op een dag zwerft Jobje door het Grote Bos en komt daar Wampie tegen, een vreemd uitziend figuurtje dat niets liever wil dan Jobje omtoveren in een kabouterpop. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! Zo snel als ze kunnen gaan de kabouters op zoek naar Jobje en Wampie en dat wordt spannend, want ze krijgen onderweg te maken met hongerige heksen, luie reuzen en dansende poppen. Hoe het afloopt verklappen we nog niet. Kom dat zelf maar bekijken!

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Pim de Smalen
Productie: Martine Faber

Spelers: Anna van ’t Wout, Anneke Keijsper, Cathelijne Zevenbergen, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Lynn Wakelkamp, Maarten Schols, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Nick van de Wijgerd en Richard Loos.
Jeugd en figuratie: Brenda, Casper, Demi, Iris, Isa, Kay, Kenneth, Lizzy, Roel, Tess en Tijn.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 13 oktober 2018, 15.00 uur.
Zondag 14 oktober 2018, 13.30 en 16.00 uur.

Download de flyer


Tover-IDOLS van Martine Faber, voorjaar 2018

“Tover-IDOLS”

maart 2018

Regie: Martine Faber

Foto’s: Piet Otto

Limo was altijd de beste tovenaar van de hele wereld, maar de laatste tijd maakt hij een heleboel rare fouten. Fouten die heel lastig kunnen zijn. Daar kunnen de vrienden Oele en Frats over meepraten!

Samen met mevrouw Boom en de boswachter besluiten zij op zoek te gaan naar een nieuwe tovenaar die alles wat fout is gegaan weer terug kan draaien. Ze organiseren Tover-IDOLS, waarbij verschillende kandidaat tovenaars voor de jury hun beste trucjes tevoorschijn kunnen toveren.

Maar wat speelt die afgezaagde boomstronk eigenlijk voor rol en wat hebben die papieren waar hij zo geheimzinnig over doet ermee te maken? Zou het Oele en Frats lukken om achter de waarheid te komen?

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Anneke Keijsper, Annelies Boer, Cathelijne Zevenbergen, Edo Postma, Jan van Zelst, Jessica Terol, Lynn Wakelkamp, Marianne Rutgers, Miranda Botman, Nick van de Wijgerd, Pim de Smalen en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 10 maart 2018, 15.00 uur.
Zondag 11 maart 2018, 13.00 en 16.00 uur.

AL

Download de flyer


De koning op het dak van Tankred Dorst, najaar 2017

“De koning op het dak”

oktober 2017

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Heb je wel eens een koning op het dak zien zitten? Dat is wel een raar gezicht, hoor. Zit jij wel eens op het dak? Meestal zit je op een stoel, toch? Een koning hoort op een troon te zitten, met een kroon op zijn hoofd.

Amelei moet voor haar stiefmoeder honing halen in het bos van Konkelfoest. Ze moet opschieten, want als het eenmaal donker is… Dan komt de uil. Onderweg komt ze van alles tegen: dieren, fruit, bomen, struiken… Net als in een sprookje kunnen die allemaal praten. Amelei vindt dat niet raar. Nee, hoor! Ze neemt ze gewoon mee op reis naar het bos. En dan zien ze die koning op het dak!

De koning is niet zomaar op het dak gaan zitten. De koning heeft namelijk een groot geheim. Amelei heeft ook een groot geheim, maar dat is zo geheim dat ze zelf niet eens weet dat ze een geheim heeft. Geheimzinnig, hè? Als je wilt weten hoe dat zit, moet je maar komen kijken naar de nieuwe voorstelling van Falkland Toneel: De koning op het dak.

Sprookjes met prinsen en prinsessen zijn om van te smullen…. en dat deed het publiek dan ook luidkeels en met volle teugen. Vooral de rare koning die maar onzin bleef praten, en de ruziënde peer en pompoen maakten veel reacties los. En dan die vreselijke stiefmoeder en haar verschrikkelijke dochter die aan het eind echt uit hun vel sprongen. Amelei had er haar handen aan vol, maar ging er aan het eind toch maar mooi met de hoofdprijs vandoor. Want de bever bleek een heuse prins en Amelei een echte prinses. Allemaal gered en geregeld door de geheime raadsheer en zijn trouwe viervoeter Chino. Oh en wist je dat de waterfee een vingerhoed heeft waar je het licht van de Beun mee aan en uit kunt doen….?

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Allard de Graaf, Annelies Boer, Edo Postma, Eric van der Ploeg, Jessica Terol, Miranda Botman, Mirjam Pels, Margret Dekker, Nienke Vlasma en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 14 oktober 2017, 15.00 uur.
Zondag 15 oktober 2017, 13.00 en 16.00 uur.

Download de flyer.


Heksen van Roald Dahl, voorjaar 2017

“Heksen”

maart 2017

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Heb jij wel eens een echte heks gezien? Nu wil je zeker nee zeggen, maar laat je niet foppen door verhalen en plaatjes in sprookjesboeken. Echte heksen vliegen namelijk niet op een bezem. Echte heksen zien er uit als gewone mensen. Meestal zijn het vrouwen, heel soms is het een man (een vrouw vermomd als man dan!)… Heksen zijn zo slim, dat je bijna niet kunt zien dat je met een heks te maken hebt.

Luke heeft geluk, want Luke heeft een oma die alles weet van heksen. Wil je weten wat er gebeurt als oma en Luke in hetzelfde hotel logeren als alle heksen van Engeland? Wil je weten hoe Falkland toneel van het prachtige boek van Roald Dahl een toneelstuk heeft gemaakt? Kom dan kijken naar deze heerlijke voorstelling van Falkland. 
Maar let op, niet bang zijn voor heksen hoor….

Bewerking voor toneel: David Wood

Regie: Marius Prein
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Anneke Keijsper, Edo Postma, Els Koevoets, Hinke Jansma, Margret Dekker, Marjoleine Putter, Miranda Botman, Myrthe Veer, Nienke Vlasma en Jan van Zelst.

Figuranten: Caroline Groenland, Cindy Babonnick, Eric van der Ploeg, Harry van Miltenburg, Jessica Terol, Marianne Rutgers, Martijn Zwart, Nick van de Wijgerd, Susan Borst en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater de Beun Heiloo:
Zaterdag 11 maart 2017 15.00 uur.
Zondag 12 maart 2017 13.00 en 16.00 uur.

Download de Flyer.


En dat is 3 van Maarten Schols, najaar 2016

“En dat is 3”

oktober 2016

Regie: Maarten Schols

 

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Cijfers saai? Laat me niet lachen. Cijfers zijn grappig en verrassend; ze hebben zelfs plannen en dromen! Het liefst willen ze allemaal die dromen vertellen. Maar dat kan natuurlijk niet, want er zijn veel te veel cijfers! Doe daar ook nog eens een groep echte kinderen bij, dan kun je op je vingers natellen dat er een hoop te gebeuren staat. Een paar cijfers mogen wel hun verhaal kwijt, de geluksgetallen zullen we maar zeggen. En dat levert een leuke muzikale voorstelling op voor de mazzelaars die mogen komen kijken.

Regie: Maarten Schols
Productie: Martin Affourtit
Spelers: Allard de Graaf, Cees Lammers, Edo Postma, Jan van Zelst, Lot Postma, Maarten Schols,  Martin Affourtit, Myrthe Veer, Nienke Vlasma, Richard Loos.
Kinderen: 
Casper Vlaar, Lieve Koet, Mees Postma, Rijk Koet, Sam Vlaar, Sophie Ligteringen, Tess Ligteringen, Thirza Loos en Tijn Vlaar

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 8 oktober 2016, 15.00 uur
Zondag 9 oktober 2016, 13.00 en 16.00 uur

Download hier de flyer


Prullaria van Marius Prein, Voorjaar 2016

“Prullaria”

maart 2016

Regie: Marius Prein

 

Foto’s: Piet Otto

Of je 4 bent of 104: er valt voor iedereen genoeg te beleven in deze heerlijke familievoorstelling van Falkland. Prachtige, kleurige kleding, humor en taalgrappen. Prullaria gaat over Prullenland. Nee, geen prullenmand, maar Prullenland. In dat land wonen… Tja, wie wonen daar eigenlijk? Ze lijken op mensen, maar niet helemaal. Ze praten als mensen, maar niet helemaal. Sommige dingen noemen ze anders. Tegen handen zeggen zij grijpers. Tegen mond zeggen zij flapuit. Dat lijkt misschien moeilijk, maar je zult merken dat je het meeste wel begrijpt. Behalve de mini-ster: die praat net zo ingewikkeld als een echte minister en niemand snapt haar.

In Prullenland hebben ze een koning: koning Rep. Ze hebben ook een tijdtikker (klok). Deze tijdtikker is heel belangrijk, want in Prullenland moet alles precies op tijd gebeuren. Anders krijgt de koning een bui van pé (rothumeur). Je begrijpt dus wel: met die tijdtikker gaat er iets niet goed! En dan hebben de bewoners van Prullenland jullie hulp hard nodig. Je moet klappen met je grijpers, stampen met je onderlopers. Je moet flap-uiten, flap-tuiten, flap-tetteren en flap-toeteren! Neem al je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee. Dan gaat het vast wel goed komen!

Regie: Marius Prein
Productie: Remy de Graaf
Spelers: Allard de Graaf, Cindy Babonnick, Edo Postma, Maartje Kruit, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Myrthe Veer, Richard Loos, Rob van ’t Wout en Wob de Vries.
Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 12 en zondag 13 maart.

Download de Flyer.


SpeelGoed van Erik Krabbenborg

“SpeelGoed”

oktober 2015

Regie: Pim de Smalen

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

SpeelGoedSite

Daar is dus echt geen lol aan!!! Een soldaatje zonder arm. Een half schaakspel. Ken zonder Barbie. Een kip, een clown en een koe die balletles krijgt van een speeldoosdanseres…

Allemaal afgedankt speelgoed. Ze liggen al jaren op zolder te verstoffen en daar gebeurt niet veel. Behalve dan dat Clown steeds maar gedichten wil voordragen. De pionnen marcheren af en aan en maken ruzie, maar verder gebeurt er weinig… Totdat Leeuw de zolder opkomt met een belangrijk bericht: “Er staat een verhuiswagen voor de deur”. Nou, dan heb je alle poppen aan het dansen! Paniek! Worden ze achtergelaten op zolder of worden ze meegenomen? Wordt het Marktplaats, de kofferbakmarkt of een kringloopwinkel? Of nemen ze het lot in eigen hand? Het is tenslotte wel speelgoed!

Een vrolijke inkijk in de belevingswereld van het speelgoed.

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

Regie: Pim de Smalen
Productie: Renate de Smalen en Myrthe Schuuring
Spelers: Martin Affourtit, Cindy Babonnick, Remy de Graaf, Caroline Groenland, Anneke Keijsper, Harry van Miltenburg, Carien van Opstal, Edo Postma, Lot Postma, Marianne Rutgers, Maarten Schols, Myrthe Veer, Jan van Zelst en Martijn Zwart.
Figuratie: Marjoleine Putter, Demi Besselink en Kay Besselink en Nick van de Wijgerd.
Danscoach: Martina Kaandorp
Zangcoach: Pepijn van der Sande

Download de flyer

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 3 oktober, 15.00 uur
Zondag 4 oktober, 13.00 en 16.00 uur


De Avonturen van Wolkje Wolk van Cees Lammers, 7 en 8 maart 2015

“De Avonturen van Wolkje Wolk”

maart 2015

Regie: Carien van Opstal

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

WolkjeWolkNa jaren van voorbereiding is het eindelijk zover en kan iedereen gaan genieten van “De avonturen van Wolkje Wolk”. Wolkenkoning Cumulus heeft zijn wolkenvolk naar Heiloo gestuurd om met de kinderen op reis te gaan. Op vertoon van hun toegangskaart, die dit keer fungeert als heus luchtpaspoort, beleven de kinderen samen met de ondeugende Wolkje Wolk en haar wolkenvriendjes Kaartwolkje, Treurwolkje, Taalwolkje en Lichtwolkje allerlei avonturen. Het wordt een muzikale reis door Europa, langs luchtdouanebeambten, over gevaarlijke fabrieken, via Italië naar Spanje. De wolkenvriendjes trotseren storm en regen en bedenken allerlei oplossingen voor de problemen waarmee zij tijdens hun reis te maken krijgen.

Dit muzikale sprookje is geschreven door Cees Lammers, al decennia lang met hart en ziel verbonden aan Falkland Toneel. Op de planken, maar vooral achter de schermen. Als decorbouwer is hij verantwoordelijk voor veel mooie decors en creatieve oplossingen. De afgelopen jaren heeft Cees zich gewijd aan het schrijven van de avonturen van zijn Wolkje Wolk.

Regie: Carien van Opstal
Productie: Cees Lammers
Spelers: Martin Affourtit, Margret Dekker, Els Koevoets, Miriam Johanningmeijer, Richard Loos, Marius Prein, Marjoleine Putter, Jaap Schuuring en Jan van Zelst
Dansgroep: Hua Andersson, Yaël Cohen, Sarah Deitmers, Lotte Klaase, Lieke Liefting, Sofie van Neer en Donna Schelhaas o.l.v. Madou Klaase Buwalda
Live muziek: Joke Groen, Marcel Horsthuis en Hans van der Laan

Uitvoeringen in Theater De Beun:
Zaterdag 7 maart: 15.00 uur
Zondag 8 maart: 13.00 en 16.00 uur

 

Download de flyer en de kleurplaat.


Wie pikt het ei van de Kruismuis? door Aris Bremer, 4 en 5 oktober 2014

“Wie pikt het ei van de Kruismuis?”

oktober 2014

Regie: Maarten Schols

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

Diep onder de grond wonen de kruismuizen. Een grappig en dapper volkje, dat dreigt uit te sterven doordat de kruismuiseieren telkens gestolen worden. Zouden de mensen dat doen? De kruismuizen gaan op onderzoek uit en ontmoeten grotonderzoeker Dop. Samen gaan zij op zoek naar de eierdief. Komt dit allemaal nog goed…?

Duik met ons mee onder de grond en beleef een heerlijke voorstelling met veel diepgang. Alleen voor kinderen die niet bang zijn voor muizen!

Regie: Maarten Schols
Productie: Hinke Jansma
Spelers: Puck Koomen, Els Koevoets, Annelies Boer, Edo Postma, Tamara Zonneveld, Miriam Johanningmeijer, Carien van Opstal, Myrthe Veer en Martijn Zwart
Uitvoering: 4 en 5 oktober, om 13.30 en 16.00 uur in Theater De Beun

 

Download de kleurplaat en de flyer.

 

Film: Ron Dorpsstraat


De IJsprinses van Carla Berendse – Schel, voorjaar 2014

“De IJsprinses”

aart 2014

Regie: Carien van Opstal

Foto’s: René Alphenaar & Piet Otto

 

Dit keer halen we een gouwe ouwe uit het stof, een stuk waarmee Falkland in 1995 veel succes had. De IJsprinses is een prachtig sprookje over het het mensenkind Daantje, dat met een luchtballon aankomt bij een wit kasteel, bovenop een ijsberg. Vroeger was het land mooi en waren er prachtige bloemen. Nu is alles betoverd door de tovenares Muriel. Het kasteel van de koning is veranderd in ijs. De bomen en bloemen zijn bevroren en op het plein staan standbeelden van ijs. Ook is het hart van de prinses veranderd in ijs. De mensen eten alleen nog maar ijsbergsla, ijsbonbons en ijstaart. Zou Daantje het land kunnen redden…?

Regie: Carien van Opstal
Productie: Wob de Vries
Spelers: Nelly de Boer, Caroline Groenland, Hilde Kaan, Anneke Keijsper,  Michel Mannes, Marius Prein, Marjoleine Putter, Marianne Rutgers, Maarten Schols  en Tamara Zonneveld.

Uitvoeringen: zaterdag 8 maart en zondag 9 maart 2014. 13.30 en 16.00 uur, Theater De Beun

Download de flyer en de kleurplaat.


Piratenjagers van Meike Haas, bewerkt door Martijn Donders, najaar 2013

“Piratenjagers”

oktober 2013

Regie: Leo van Herk

Foto’s: René Alphenaar

 

Die nacht regent het op de hele wereld. Karla ligt in haar bed vlak onder het dak, hoort het water in de dakgoot ruisen en fantaseert dat ze op een schip in de Stille Zuidzee is. En ineens is ze daar echt, op het schip van kapitein Foppe Grutter. Eigenlijk wil Karla zo snel mogelijk weer naar huis, maar dan duikt Dolores op, een ontzettend lelijke zeemeermin die hen om hulp vraagt: piraten willen met een stiekeme truc de parels van de zeemeerminnen roven ! Karla, Foppe en Dolores zetten de achtervolging in — maar de piraten zijn hen telkens een stap voor. De parels lijken niet meer te redden…

Piratenjagers is een spannend zee-avontuur waarin hebzucht en vriendschap met elkaar de strijd aangaan. Een humoristische en sprookjesachtige familievoorstelling met veel muziek.

Regie: Leo van Herk
Spelers: Martin Affourtit, Remy de Graaf, Els Koevoets, Puck Koomen, Harry van Miltenburg, Edo Postma, Romy Schouten, Pim de Smalen en Wob de Vries.
Uitvoering: 5 en 6 oktober 2013, 13.30 en 16.00 uur in Theater de Beun.
Download de Flyer Piratenjagers – Flyer FalklandToneel


Ja 3 door Maarten Schols, voorjaar 2013

“Ja3”

maart 2013

Regie: Maarten Schols

Foto’s: René Alphenaar

Drie zussen willen een meidengroep beginnen. Ze willen minstens wereldberoemd worden. Maar daar komt een hoop bij kijken! En dan is goed zingen maar de minste van de problemen. Gelukkig komt er een talentenjager op hun pad. Maarrrrrrr…… er zijn ook een paar boeven op pad en dus politie die op boeven jaagt. Je snapt het al, die paden gaan elkaar kruisen! En zouden drie zusjes het altijd met elkaar eens zijn? Als je met hun ouders kennis hebt gemaakt weet je zeker van niet. Al met al genoeg elementen voor een leuke voorstelling met liedjes en explosies voor jongens en meiden in de basisschoolleeftijd. “Ja 3” is geschreven en geregisseerd door Falklander Maarten Schols, die eerder met succes hetzelfde heeft gedaan met “3 x 3“ en “De Koninklijke grappen”.

Spelers: Annelies Boer, Margret Dekker, Allard de Graaf, Norine Haps, Puck Koomen, Edo Postma, Marianne Rutgers, Jaap Schuuring en Myrthe Schuuring
Regie & productie: Maarten Schols
Uitvoering: 9 en 10 maart 2013 in Theater de Beun in Heiloo


Vier ook je partijtje bij Falkland!

partijtjeVier jij binnenkort je partijtje? Kom dan met je vriendjes en vriendinnetjes naar een kindervoorstelling van Falkland Toneel.

Voordat de voorstelling begint, zorgen we ervoor dat de jarige in het zonnetje gezet wordt. En bij een partijtje hoort natuurlijk ook een klein cadeautje!

Na afloop van de voorstelling mag de jarige samen met zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes op de foto met alle spelers*

Vanaf vier kinderen mag één begeleider gratis mee naar binnen.

Dit arrangement kan alleen geboekt worden bij Falkland Toneel en niet bij de voorverkoopadressen. Bel voor meer informatie met Irene Schols (072-5332163).

*Verzoek aan de begeleider om zelf een fototoestel mee te nemen.

 


Mag ik mee naar de maan door Jacques Vriens, oktober 2012

“Mag ik mee naar de maan”

oktober 2012

Regie: Nienke Vlasma

En een kijkje achter de schermen.

Foto’s: Peter Bijkerk

Dit hilarische en spannende kinderstuk gaat over een bijzondere familie. Sarah is niet gelukkig met haar strenge en vreemde ouders. Na weer een grote ruzie, waar zelfs de juf bij wordt gehaald loopt ze van huis weg. Hier komt zij een man tegen, Floeweur Florissant, die zichzelf een wonderdokter noemt. Al snel komt Sarah er achter dat Floeweur niet is wie hij zegt dat hij is. Ze zoekt uit wat er aan de hand is en ontdekt een groot geheim. Samen met haar nieuwe vriendje Jossie beleeft Sarah de grootste avonturen met Floeweur. Bijna worden ze opgepakt door de politie en ook de ouders en de juf van Sarah zitten achter ze aan. Hoe het afloopt verklappen we nog niet, kom maar kijken om daar achter te komen! Voor iedereen vanaf 4 jaar

Spelers:Pim de Smalen, Anneke Keijsper, Allard de Graaf, Els Koevoets, Marjoleine Putter, Maarten Schols, Lot, Mees en Edo Postma, Michel Mannes, Nick van de Wijgerd en Maikel Maduro
Regie:
Nienke Vlasma
Uitvoering: 6 en 7 oktober 2012


“Minoes” van Annie M.G. Schmidt, oktober 2011

“Minoes”

oktober 2011

Regie: Martin Affourtit

Het verhaal gaat over Tibbe, een journalist, die zijn baan bij de krant dreigt te verliezen. Hij schrijft namelijk alleen maar over katten, verder is hij te verlegen om aan ander nieuws te komen. Bij toeval ontmoet hij Minoes, een juffrouw met wel heel bijzondere, katse eigenschappen, maar net als Tibbe erg verlegen. Ze besluiten elkaar te helpen. Tibbe zorgt ervoor dat Minoes meer onder de mensen komt en met behulp van alle katten uit de buurt helpt Minoes hem om altijd het laatste nieuws te weten te komen. Dat gaat allemaal goed, totdat Tibbe een negatief stuk schrijft over een gerespecteerde stadsgenoot, mijnheer  Ellemeet. De hele stad keert zich tegen Tibbe, hij dreigt zelfs zijn woning te verliezen. Maar dankzij een slim plan van Minoes en de katten komt het gelukkig allemaal goed.

Regie: Martin Affourtit
Productie: Maarten Schols en Margje Bruin
Spelers: o.a. Mirjam Pels, Marjoleine Putter, Edo, Lot en Mees Postma, Els Koevoets, Bram Schuijt, Caroline en Stijn Groenland, Tamara Zonneveld, Anke Wisselink, Norine Haps, Myrthe Schuuring, Pim de Smalen, Marius Prein, Dieuwertje van Willigen, Falko de Graaf, Remy de Graaf, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Wob de Vries, Anneke Bakker, Nick van de Wijgerd, Steffi Verhoeven, Jacobine Jansen, Anouk van de Graaf.

Uitvoering: zaterdag 8 en zondag 9 oktober in Theater De Beun. Aanvang beide dagen 13.30 en 16.00 uur.


“Het dansende ezeltje” van Erik Vos, maart 2011

“Het dansende ezeltje”

maart 2011

Regie: Pim de Smalen


‘Een Chinees sprookje’ met een knipoog

Heb jij wel eens een ezeltje zien dansen? Waarschijnlijk niet. In de wondere wereld die toneel heet, is er wel een ezeltje dat kan dansen. Dat ezeltje heet Tjap Tjoy…

In een land heel ver hier vandaan, liep Foe Yong Hai met zijn ezeltje Tjap Tjoy van het koude noorden van China naar het warme zuiden. Dat was wel langer dan duizend kilometer lopen. Onderweg trad hij op met zijn ezeltje, want een ezeltje dat kan dansen is natuurlijk heel bijzonder. Op deze manier verdient Foe Yong Hai zijn geld. Foe Yong Hai en Tjap Tjoy zijn al heel wat jaren echte maatjes. Ze hebben het heel gezellig samen.

Binnenkort kun je Foe Yong Hai en Tjap Tjoy bewonderen in het theater op het GGZ-terrein (Willibrordus Stichting). Het theater is omgetoverd tot een groot bos. Maar tussen de palm- en bananenbomen zijn Foe Yong Hai en zijn ezeltje niet alleen. Er sluipen namelijk twee gemene boeven rond, Peng en Pang. Peng en Pang willen heel graag rijk worden, zodat ze allerlei mooie spullen kunnen kopen. Als ze over het dansende ezeltje horen, willen ze het ezeltje natuurlijk maar wat graag hebben. Maar Peng en Pang zijn ook verliefd op de zusjes Ding en Dong. En Peng en Pang begrijpen maar al te goed dat Ding en Dong het vast niet leuk vinden als ze van die gemene boevenstreken uithalen.

Regie: Pim de Smalen
Spelers: Annelies Boer, Margret Dekker, Martin Otto, Edo Postma, Marianne Rutgers, Dieuwertje van Willigen en Bram Schuijt.
Uitvoering: zaterdag 12 maart en zondag 13 maart.

Foto’s van de repetitie

Falkland werkt een half jaar aan een stuk. Dat zijn gezellige repetities, waar hard gewerkt wordt om een verhaal op papier tot leven te wekken op het toneel. Al improviserend kwam het dansende ezeltje tot stand, met inbreng van regisseur en spelers. Met geïmproviseerde attributen en kledingstukken wordt het stuk bij elkaar gepuzzeld tot wat het uiteindelijk moet worden, een stuk waar jong en oud van geniet.Prinses Alena, najaar 2010

“Prinses Alena” van Ad de Bont

april 2010

Regie: Marius Prein


Als Alena wordt geboren voorspelt de fee een mooie toekomst. Ze zal koningin worden. Haar vader de koning vindt dat prachtig. Wat hij alleen niet leuk vindt is dat za altijd alleen zal blijven en daarom Alena heet. De koning geeft haar een andere naam: Desiré. Hij zorgt er voor dat Alena nooit Aleen is.

Koning: Weet jij al wat je later wilt worden Desiré?
Alena: Ja, koningin!
Koning: Dan moet je wel eerst trouwen.
Alena: Waarom? Ik wil alleen blijven.
Koning: Dat kan niet, je kunt niet in je eentje een heel land regeren.

De muziek voor deze voorstelling werd speciaal gecomponeerd door Jos Geluk van Ardis Park.

Regie: Marius Prein
Spelers: Annie Gilles, Tamara Zonneveld, Marjoleine Putter, Louise Cochrane, Michel Mannes, Annelies de Boer en Wilfried Krom/Marius Prein.
Uitvoeringen: zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober 2010


Katharina, Katharina in het Ganzenbord, voorjaar 2010

“Katharina, Katharina in het Ganzenbord”

april 2010

Regie: Peter Bolten


De negenjarige Katharina Katharina ligt voortdurend overhoop over van alles met haar vader en de hele wereld. Op een dag begint zij uit boosheid zó hard te stampvoeten dat ze door de vloer zakt en in een levensgroot ganzenbordspel belandt…

Daar verzeilt dit dappere meisje in allerlei vreemde situaties en ontmoet tal van merkwaardige figuren met wie ze op koortsachtige wijze door haar eigen leven zigzagt.

Regisseur Peter Bolten heeft deze voorstelling zo muzikaal, fysiek en visueel als mogelijk neergezet. Daarom is de voorstelling doorspekt met muziek, humor, vreemde personages en onwaarschijnlijke gebeurtenissen.


Regie:
Peter Bolten
Spelers:
Allard de Graaf, Anneke Keijsper, Els Koevoets, Mirjam Pels, Marjoleine Putter, Bram Schuijt, Marianne Rutgers, Annelies Boer, Tamara Zonneveld, Wob Leguit
Musici: Dick Groot, Gert Eijkel, Gerjan Apeldoorn


Speelgoedmuseum op stelten, oktober 2009

“Speelgoedmuseum op stelten” van Rob Maayen

oktober 2009

Regie: Maarten Schols


De grootste trekpleister van het speelgoedmuseum is een aantal levensgrote poppen, zoals Jan Klaassen, Bulderbast en de robot Einstein. De twee echte pronkstukken zijn Pierrot en Pierrette want hun lichaam is bedekt met een laagje goud. Op een nacht wordt Pierrot gestolen. Van verdriet breekt er in zijn vriendinnetje Pierrette een belangrijke veer die alleen door de poppenmaker Meester Leonardo kan worden hersteld. Om Pierrette te redden, moeten de poppen dus een reis in de tijd maken. Er gebeuren vreemde dingen in het museum, vooral om 12 uur ’s nachts.

Regie: Maarten Schols
Productie: Annie Gilles
Spelers: Annelies Boer, Louise Cochrane, Allard de Graaf, Anneke Keijsper, Els Koevoets, Puck Koomen, Nienke Meijer, Harry van Miltenburg, Mirjam Pels, Edo Postma, Marjoleine Putter, Marianne Rutgers, Bram Schuijt. En zeker ook de kids Remy, Lot, Job, Marye, Anna, Nick, Barry, Tamara, Bram, Karlijn en alle medewerkers.
Uitvoering: zaterdag 10 en zondag 11 oktober om 13.30 en 16.00 uur in Theater De Beun te Heiloo.


Lekker Vies, maart 2009

“Lekker vies” van Rob van Vliet

maart 2009

Regie: Lieke Timmerman


3 maal 3, oktober 2008

“3 maal 3” van Maarten Schols

oktober 2008

Regie: Maarten Schols