Volwassenvoorstelling

De schoonmaaksters van Marcel Kragt, voorjaar 2021

Falkland biedt u een paar uurtjes flink lachen met onvervalste humor. Alle ingrediënten zijn aanwezig:
Een schooldirecteur, zijn conciërge en, niet onbelangrijk, vijf schoonmaaksters. Vijf schoonmaaksters? Ja eigenlijk wel. Na een al dan niet zonnige vakantie (daar zijn de meningen over verdeeld) komen de schoonmaaksters daags voor de eerste schooldag op school om het hele gebouw nog eens lekker te soppen. Of ze daar echt aan toe komen… Kom kijken en overtuig u zelf.

Wat is er gebeurd en wat moeten ze nu doen? Waarom heeft niemand haar gemist?

Regie: Lieke Timmerman
Productie: Marianne Rutgers, Marius Prein en Pim de Smalen

Spelers: Anneke Keijsper, Marianne Rutgers, Marius Prein, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Norine Haps en Pim de Smalen.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Voorjaar 2021


Denk aan mij van Hetty Heyting, voorjaar 2019

“Denk aan mij”

Maart 2019

Regie: Okke Emmens

Foto’s: Piet Otto

Je ex-man nodigt je uit in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen opdagen. Het uitje met weemoedige herinneringen blijkt al gauw een confronterende nachtmerrie. Er laait van alles op: hormonen, jaloezie, wraak, hebzucht, spijt en vooral: de ontluisterende waarheid. Hij heeft het weer voor elkaar!

Vier totaal verschillende vrouwen (van dezelfde ex) raken verwikkeld in een schaamteloos conflict vol hilarische rivaliteit en typische wijvenstreken. Geen wonder. Allemaal heilig van plan om eindelijk te krijgen wat hen toekomt. Stuk voor stuk dachten ze ermee klaar te zijn. Hier moeten ze toch boven staan?! En waar blijft-ie trouwens? Was het nog maar gisteren. Waren ze maar niet gegaan…

Op vertoon van uw toegangskaart krijgt u in het weekend van de voorstelling bij Restaurant Herberg Jan het tweede kopje koffie of thee gratis. Bovendien biedt Herberg Jan in het weekend van de voorstelling op vertoon van uw toegangskaart een speciaal 2-gangen Falkland theatermenu aan voor de gereduceerde prijs van € 19,50 p.p. (normaal € 27,50 p.p.).

Regie: Okke Emmens
Productie: Margje Könst

Spelers: Anneke Keijsper, Els Koevoets, Jessica Terol, Marianne Rutgers.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 16 maart 2019, 20.15 uur.
Zondag 17 maart 2019, 14.00 uur.

Download de flyer


Hartblok van Jos Ahlers, najaar 2018

“Hartblok”

november 2018

Regie: Martine Faber

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Hartblok van Jos Ahlers is een moderne komedie, die laveert tussen humor, slappe gesprekken en diepzinnige observaties. Het stuk laat zien hoe zwaar het soms is om volwassen te moeten zijn en hoe heerlijk het kan zijn om daar even helemaal aan te ontsnappen.

Tijdens het uitruimen van het ouderlijk huis na het overlijden van hun vader, praten twee broers en een zus over zichzelf, over hun relaties en over hun kindertijd. Vooral Felix heeft het zwaar. Hij vindt dat hij op een dood punt in zijn leven is aangekomen en hij neemt een rigoureuze stap.

Net zo ontroerend, humoristisch en herkenbaar als het leven zelf.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer

Spelers: Allard de Graaf, Annelies Boer, Jan van Zelst, Miranda Botman en Wob de Vries.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 3 november 2018, 20.15 uur.
Zondag 4 november 2018, 14.00 uur.

Download de flyer


Moord in het Theater van Harry Smits, voorjaar 2018

“Moord in het Theater”

maart 2018

Regie: Okke Emmens

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Alex Damhuis, een succesvolle ondernemer, is in zijn vrije tijd een enthousiaste toneelspeler. Hij schrijft en speelt met wisselend succes. Erg geliefd is Alex niet. Bij de generale repetitie van ‘Een perfecte moord’ heerst een grimmige sfeer. Wanneer binnen de toneelvereniging een echte moord wordt gepleegd, vliegen de verdachtmakingen over en weer. Rechercheurs Hein Budde en Vera van Deurzen onderzoeken de zaak. Tijdens hun naspeuringen komt er nogal wat naar boven. Zij staan voor heel wat raadsels. Is bij deze ‘Moord in het theater’ inderdaad sprake van een perfecte moord?

 

Regie: Okke Emmens
Productie: Wob de Vries en Caroline Groenland

Spelers: Allard de Graaf, Els Koevoets, Eric van der Ploeg, Maarten Schols, Margret Dekker, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Norine Haps en Richard Loos.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 24 maart 2018, 20.15 uur.
Zondag 25 maart 2018, 14.00 uur.

Download de flyer.


Vogels van Haye van der Heyden, najaar 2017

“Vogels”

november 2017

Regie: Martine Faber

Foto’s: Peter Bijkerk

Het zal je maar gebeuren… Je man verlaat je na dertig jaar huwelijk voor een veel jonger exemplaar. Dan kan je natuurlijk in een hoekje gaan zitten mokken, maar uiteindelijk zal je jezelf toch bij elkaar moeten rapen om een nieuwe start te maken. En dus koop je een flatje. Maar laat dat appartement nou uitgerekend recht tegenover het liefdesnestje van je ex met zijn jonge blom liggen… Sterker nog, je kunt in feite zo bij elkaar naar binnen kijken. Dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Als in een achtbaan komen de verwikkelingen op gang en ze zijn niet meer te stoppen. Ook niet door een multi-inzetbare klusjesman of een ontredderde schoondochter. Gelukkig ook maar, want daardoor zit Vogels boordevol humor en onverwachte wendingen. Hoe dat afloopt moet u zelf maar komen bekijken.

Op vertoon van uw toegangskaart krijgt u in het weekend van de voorstelling bij Melange7 het tweede kopje koffie of thee gratis.

Regie: Martine Faber
Productie: Jaap en Myrthe Schuuring

Spelers: Anneke Keijsper, Cindy Babonnick, Marjoleine Putter, Myrthe Veer, Pim de Smalen en Richard Loos.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 11 november, 20.15 uur.
Zondag 12 november 2017, 14.00 uur.

 

Download de flyer.


Gebroken IJs van Haye van der Heyden, voorjaar 2017

“Gebroken ijs”

april 2017

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk

Wat doe je als je schathemelrijk bent? Of eenzaam en niet makkelijk contacten legt? En wat moet je als je voortdurend op zoek bent naar aandacht, bij voorkeur die van het andere geslacht?

Juist, dan boek je een cruise. Naar Noorwegen in dit geval. En hoewel de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant is, is het beslist geen saaie boel aan boord. Integendeel, er wordt gelachen, geroddeld, geflirt en gedanst. En als het ijs eenmaal gebroken is ligt zelfs de romantiek op de loer.

Ook als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, is het aan te raden een stukje mee te varen op de Mary Stuart. U zult beloond worden met heel veel humor, afgewisseld met ontroerende momenten.

Regie: Martine Faber
Productie: Jaap en Myrthe Schuuring

SpelersAllard de Graaf, Eric van der Ploeg, Jaap Schuuring, Maarten Schols, Marianne Rutgers, Mirjam Pels, Norine Haps, Puck Koomen, Richard Loos en Wob de Vries.

Uitvoeringen in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 1 april 2017, 20.00 uur.
Zondag 2 april 2017, 14.00 uur.

Download de flyer.


Gouwe handjes van Haye van der Heyden, najaar 2016

“Gouwe handjes”

oktober 2016

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk

In de Vlaamsche pot, Kees & Co, Kinderen geen bezwaar, Baantjer… Zomaar een greep uit het repertoire van schrijver Haye van der Heyden. Speciaal voor John Kraaijkamp sr. schreef Haye van der Heyden in 2003 het bekroonde stuk ‘Gouwe handjes’.

Arme Louis… Plotseling komt hij alleen te staan als zijn veel jongere vrouw overlijdt. Nou ja, ook weer niet helemaal alleen. Zijn dochter en zijn schoonzuster weten natuurlijk wel wat goed voor hem is en ook de huishoudelijke hulp die zwabberend zijn leven binnenstormt, bekommert zich niet alléén om het huis. Louis is tenslotte een charmante en gefortuneerde weduwnaar en die laat je natuurlijk niet zomaar lopen, toch?

Maar dan is daar opeens de jonge en beeldschone Claire… Zomaar, uit het niets. Hoewel….? Heeft de belofte die Louis Emma moest doen op haar sterfbed er iets mee te maken? Speelt Emma zelf misschien nog een rol?

Haye van der Heyden heeft er een onvervalste tragikomedie van gemaakt, boordevol humor en verrassende wendingen.

Regie: Martine Faber
Productie: Miriam Johanningmeijer
Spelers: Anneke Keijsper, Caroline Groenland, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Pim de Smalen en Remy de Graaf.

Uitvoering in Theater De Beun Heiloo:
Zaterdag 29 oktober 2016, 20.15 uur
Zondag 30 oktober 2016, 14.00 uur

Download hier de flyer


De Richel van Ton Davids, voorjaar 2016

“De Richel”

April 2016

Regie: Martine Faber

 

Foto’s: Peter Bijkerk & Piet Otto

Men neme: een daklozenkrant, een tuinkabouter, een pot pindakaas en een soapserie. Vreemde ingrediënten? Zeker. Maar niet in combinatie met een verlopen acteur, een dronkenlap en een prostituee op haar retour. Om nog maar niet te spreken over een verknipte middelbare dame en een (ex?)-junk!

Alles bij elkaar vormen zij de veelkleurige en relatief gelukkige bevolking van daklozenopvang Pension De Richel. Totdat de opdringerige buurvrouw zich ermee gaat bemoeien. Zij wil het tehuis met al haar overlast voor de omgeving weg hebben. Maar de bewoners zijn niet voor één gat te vangen. Zij verzinnen een list!

Dit actuele stuk met heel veel humor, bezorgt u ongetwijfeld een paar heerlijke uurtjes ontspanning. Met natuurlijk ook wat ruimte voor diepgang. Mis het niet!

Regie: Martine Faber
Productie: Els Koevoets
Spelers: Anneke Keijsper, Carien van Opstal, Caroline Groenland, Harry van Miltenburg, Maarten Schols, Myrthe Schuuring, Norine Haps, Pim de Smalen.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 2 april, 20.15 uur
Zondag 3 april, 14.00 uur

Download de Flyer


De Spooktrein van Arnold Ridley, najaar 2015

“De Spooktrein”

oktober/november 2015

Regie: Theo Bakker

Foto’s: Piet Otto

SpooktreinSite

“Iedereen in Cornwall kent de legende van de spooktrein. De spooktrein zien, betekent de dood! Drie jaar geleden, tijdens de winter, reisden mijn vrouw Elsie en ik per trein van Londen naar Truro in Cornwall. Plotseling stopte de trein op een naargeestig, verlaten
station. Het stortregende. We stapten uit en liepen naar de wachtkamer….”

De meesterlijke, komische thriller ‘De Spooktrein’ vertelt over zes gestrande reizigers die noodgedwongen de nacht doorbrengen op een verlaten station. Daar worden ze door de stationschef geconfronteerd met de macabere legende van een spooktrein. Zal deze dodelijke trein inderdaad om middernacht arriveren? De angst neemt toe en de onderlinge verhoudingen binnen dit bonte gezelschap worden ernstig op de proef gesteld. Conflict, humor en angst strijden om voorrang.

En dan… is het twaalf uur…

Regie: Theo Bakker
Productie: Martine Faber
Spelers: Margret Dekker, Allard de Graaf, Miriam Johanningmeijer, Richard Loos, Marius Prein, Marjoleine Putter, Jaap Schuuring, Wob de Vries en Charles Witberg.

Download de flyer

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 31 oktober, 20.15 uur
Zondag 1 november 2015, 14.00 uur


Verliezers van Ton Davids, voorjaar 2015

“Verliezers”

maart 2015

Regie: Bastiaan Toorenent

Foto’s: René Alphenaar

poster

Wat zou je doen als de hele straat de Postcode Loterij wint en jij de enige bent die niet meedoet? Dat overkomt de familie Van Gorp uit de Schapenweijdt. Iedereen wint… behalve zij. Moeder Trees heeft twee maanden terug de Postcode Loterij opgezegd in ruil voor loten van het Beestenboetje. Trees krijgt een ernstige depressie en de ontmoetingen met de gelukkige buren Odette, Mees en Vera vallen haar zwaar. En dan is er ook nog Bob, advocaat en de broer van Trees. Hij denkt een graantje mee te kunnen pikken van de ellende van de familie.

Ingrediënten genoeg voor een soapserie zou je zeggen. TV-presentator Roos is hier wel voor te porren. En onder het motto “Hoe is het om te leven in een straat met alleen miljonairs” is het TV-programma “Verliezers” een feit. Maar hoe zal de familie hierop reageren?

Regie: Bastiaan Toorenent
Productie: Hinke Jansma
Spelers: Annelies Boer, Nelly de Boer, Allard de Graaf, Remy de Graaf, Marianne Rutgers, Anneke Keijsper, Mirjam Pels, Edo Postma, Maarten Schols, Myrthe Veer, Michel Hoogzaad, Evert Bakker  en Myrthe Schuuring.

Uitvoeringen in Theater De Beun:
Zaterdagavond 28 maart, 20.15 uur
Zondagmiddag 29 maart, 14.00 uur

Download de flyer.


Bedden van Dimitri Frenkel Frank, najaar 2013

“Bedden”

november 2013

Regie: Paula van der Heide

Foto’s: René Alphenaar

beddenEr zijn van die gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Herinner jij je de Bijlmerramp nog? Waar was jij op 11 september 2001? Weet jij nog wat je deed op het moment dat Pim Fortuyn vermoord werd? Dat zijn van die momenten waarop iedereen even niet meer met zichzelf bezig is, maar met dat ene andere gegeven.

Een flatgebouw heeft vele voordeuren. Achter die deuren spelen zich verschillende levens af. Iedereen heeft haar of zijn eigen besognes en plannen. Tot dat ene mo- ment…! Hoe wordt er dan gereageerd? In “Bedden” neemt Falkland Toneel u mee naar de mensen achter vier voordeuren in dezelfde flat. Buiten gebeurt iets onomkeerbaars, een zaak met dodelijke afloop. Wat voor invloed heeft dat op de situaties binnen? Het gesprek stokt… en gaat weer verder… Verder waar het gebleven was, of verder in een geheel andere richting? Dimitiri Frenkel Frank verstaat de kunst om humor en diepgang hand in hand te laten gaan. “Bedden” bevat ironie, persiflage, absurditeiten, humor en een vleugje erotiek. Kortom, meer dan voldoende ingredie?n- ten voor een heerlijke toneelavond.

Regie: Paula van der Heide
Spelers: Annelies de Boer, Margret Dekker, Allard de Graaf, Anneke Keijsper, Marius Prein, Marjoleine Putter, Maarten Schols en Bram Schuijt.
Uitvoering: 1 en 2 november, 20.15 uur in Theater de Beun
Download de flyer Bedden – Flyer Falklandtoneel


Amateurs! van Wannie de Wijn, voorjaar 2014

“Amateurs!”

maart 2014

Regie: Bastiaan Toorenent

Foto’s: René Alphenaar

 

Amateurtoneelgroep Zand pakt het groots aan en gaat in een echte grote zaal, onder leiding van een professionele regisseur, een prachtig stuk opvoeren. Drie weken voor de première gaan ze het theater in om alle puntjes op de “i” te zetten. Ze worden geconfronteerd met tal van problemen. Een gestreste regisseur, een onbegrijpelijk stuk, een achterstand van jewelste en spelers die hun tekst niet kennen en regelmatig te laat op de repetitie verschijnen. Kortom: genoeg spanningen om een humoristisch stuk mee te vullen. Al wie wel eens op de planken stond herkent het gevoel, maar of het ook een kijkje in de theaterkeuken van Falkland is…?

Regie: Bastiaan Toorenent
Productie: Margret Dekker
Spelers: Allard de Graaf, Els Koevoets, Harry van Miltenburg, Mirjam Pels, Edo Postma, Myrthe Schuuring en Pim de Smalen.

Uitvoeringen: vrijdag 14 maart en zaterdag 15 maart 2014, 20.15 uur in Theater De Beun

Download de flyer.


Stock en plant van Erik Winkelman, voorjaar 2013

“Stock en Plant”

maart 2013

Regie: Marius Prein

Foto’s: René Alphenaar

Stock en plant - 250x250Ouders die hun kinderen niet los kunnen laten, dat kan verstikkend – verlammend – werken op kinderen. Kinderen kunnen zich vreemd gaan gedragen. Of ze vinden dat hun ouders zich vreemd gedragen en gaan zich daar tegen verzetten. In Stock en Plant gaat het over moeders die hun kind niet los kunnen laten en de effecten daarvan. Wat te denken van een moeder die een vriendin voor haar zoon kidnapt, of een moeder die haar zoon dwingt haar voorbeeld te volgen en ook kraker wil laten worden. Met Stock en Plant van Erik Winkelman kiest Falkland voor een absurde tragikomedie waarin de werkelijkheid wordt uitvergroot.

Spelers: Nelly de Boer, Anneke Keijsper, Els Koevoets, Michel Mannes, Harry Miltenburg, Marjoleine Putter, Wob de Vries, Tamara Zonneveld en Jan van Zelst.
Regie: Marius Prein
Uitvoering: 15 en 16 maart 2013 in Theater De Beun


In de War van Eric Chappel, najaar 2012

“In de war”

november 2012

Regie: Heleen van Wiechen

Eindelijk gaat zijn vrouw Sita in haar eentje op vakantie – dus boekhandelaar Arie Feenstra hoopt dat ook hij stiekem weg kan voor een lang weekend met Liz, zijn medewerkster en geheime minnares. Maar het loopt allemaal anders: eerst krijgt Arie een jong hondje te verzorgen, dan verschijnt zijn bejaarde, maar uiterst aanwezige moeder Machteld, vervolgens komt zoon Ferdi hem om hulp vragen, en dan ook nog zijn dochter Madelon: ze is weggelopen bij haar man en kan elk moment bevallen van haar eerste kind….. Een haarscherpe zedenschets van een eigentijdse familie, die onder een buitenkant van onverschilligheid en achterdocht, in wezen bijzonder aan elkaar verknocht zijn. De gelukkige afloop is verrassend en ontroerend tegelijk.

Spelers: Marius Prein, Marianne Rutgers, Annie Gilles, Margret Dekker, Martin Otto en Mirjam Pels.
Regie: Heleen van Wiechen
Uitvoeringen: 26 en 27 oktober om 20.15 uur in theater De Beun


Een moordverhaal, najaar 2010

“Een Moordverhaal” van Roger Leach en Colin Wakefield

november 2010

Regie: Lieke Timmerman


Een thriller in twee bedrijven

Kent u die ouderwetse cacaoblikjes? Die waarop een verpleegster staat met een dienblaadje waarop een blikje cacao staat met daarop een verpleegster met een dienblaadje waarop een blikje cacao staat met daarop een verpleegster… enz. het zogenaamde Droste-effect? Bij dit stuk is er ook zoiets aan de hand. Alleen gaat het over spelers die spelen dat ze spelen dat ze spelers spelen. Een thriller in een thriller in een thriller. Kunt u het nog volgen? Het resultaat is een spannend verhaal met onverwachte wendingen. Met parallellen die getrokken worden tussen de spelers en de personages die ze spelen. Met een politie-inspecteur die misschien ook wel boter op zijn hoofd heeft; met moorden die al dan niet per ongeluk gebeuren; met lijken die weer wonderbaarlijk tot leven komen. En uiteraard heeft het stuk een gelukkige afloop. Of toch niet?

Regie: Lieke Timmerman
Spelers: Anke Wisselink, Bram Schuijt, Marianne Rutgers, Pim de Smalen
Uitvoeringen: vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2010


Hadjememaar, maart 2010

“Hadjememaar” van Jaap van de Merwe

Een productie samen met de Heilooër Operette Vereniging

maart 2010

Regie: Jaap Schuuring

Vijf jaar geleden speelden Falkland Toneel en H.O.V. samen de musical ‘Februari’. Deze unieke samenwerking was zo succesvol, dat een vervolg niet uit kon blijven. De gemeenteraadsverkiezing anno 2010 was de inspiratiebron om tot een tweede coproductie te komen.

‘Hadjememaar’ gaat over de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezing van april 1921. Een groep anarchisten draagt Cornelis de Gelder, beter bekend als ‘Hadjememaar’ zwerver en dronkelap van beroep, voor om lijsttrekker te worden van de Rapaillepartij. Uiteindelijk waren 14.000 stemmen voldoende voor twee zetels in de gemeenteraad. De musical is grotendeels gesitueerd op en rond het Rembrandtplein waar het Amsterdamse sfeertje volop geproefd kan worden met de muziek van Jaap van de Merwe. Vrolijke ensembles, romantische duetten, satirische- soms melancholische songs, wisselen elkaar af en maken Hadjememaar tot een onvergetelijke voorstelling.

Regie: Jaap Schuuring
Spelers:

Van Falkland Toneel:
Michel Mannes, Martin Otto, Annie Gilles, Allard de Graaf, Edo Postma, Harry van Miltenburg, Edo Postma, Pim de Smalen, Maarten Schols, Nelly de Boer en Caroline Groenland
Van de Heilooër Operette Vereniging: Frits en Riet Hogerheyde, Martha Frantsen, Jacqueline Karels, Joris Koogh, Dorith en Piet Kraakman, Kitty Krom, Margreth Meijer, Daphne Peereboom, Anja Weert, Ada en Ivar Wittebrood

Muziek: Lucas Hikke, André Vrolijk, Rob Veenhuizen, Erik Nap, Annemieke Goosens
Productie:
Myrthe Schuuring en Nelly de Boer
Choreografie:
Karian Fabius, Irene Oonk.


Rapaljepartij en NCPN nieuwe lijstverbinding

Zaterdag 27 april heeft Hadjememaar stemmen geworven voor zijn Rapaljepartij. Hij trok genoeg bekijks en verwacht wordt dat het aantal stemmen in Heiloo enorm zal zijn. Dit succes trok ook de aandacht van Willem Gomes. Er werd op hoog strategisch niveau overleg gepleegd. Het nieuws werd al snel bekend. De NCPN en de Rapaljepertij gaan samen op voor een meerderheid in de Heilooër gemeenteraad. Uiteraard met twee lijsttrekkers, Hadjememaar en Willem Gomes.


Prettige feestdagen, november 2009

“Prettige feestdagen” van Alan Ayckbourn

november 2009

Regie: Aukje van Huijzen


In het blijspel Prettige Feestdagen van Alan Ayckbourn maakt de familie plannen voor de kerstdagen. Ze doen het net als vorig jaar. Fleur kookt, Bernard speelt een poppenspel voor de kinderen en Belinda versiert de boom. Komt oom Harko ook? Ja, maar die kijkt toch de hele tijd televisie. Tot zover alles heel gewoon. Hoewel: toneelschrijver Ayckbourn haat kerst. Prettige Feestdagen bedoelt hij dan ook puur ironisch. Hij haalt alles uit z ’n pen om de feestdagen onder te dompelen in een poel van ellende.

Vrede op aarde? Niet bij Ayckbourn. Zijn personages zijn egoïsten, alleen maar op zoek naar zichzelf. Elkaar zijn ze allang kwijt. Alleen een vreemde kan het ijs even doen smelten, in de persoon van Paul, een schrijver. Helaas, ook hij maakt er een puinhoop van, zelfs in kerstmanvermomming. Aan het eind wordt hij neergeschoten door oom Harko, die even geen televisie kijkt. Een komisch stuk voor prettige feestdagen.

Regie: Aukje van Huijzen
Spelers:
Michel Mannes, Norine Naps, Caroline Groenland, Martin Otto, Marius Prein, Anke Wisselink, Myrthe Schuuring, Jaap Schuuring, Martin Affourtit

Uitvoeringen: vrijdag 6 november en zaterdag 7 november 2009.


Nu even wel, juni 2009

“Nu even wel” van Maria Goos

juni 2009

Regie: Lieke BurgerHet belang van Ernst, april 2009

“Het belang van Ernst” van Oscar Wilde

april 2009

Regie: Marius Prein


In volle Zee & Serenade, november 2008

“In Volle Zee” & “Serenade” van Slawomir Mrozek

november 2008

Regie: Leo van Herk


Welkom in het bos, juni 2008

“Welkom in het bos” van Alex van Warmerdam

juni 2008, opgevoerd in het Heilooër Bos

Regie: Rob Sipma


De goede mens van Sezuan, april 2008

“De goede mens van Sezuan” van Bertold Brecht

april 2008

Regie: Paula van der Heide

Drie goden bezoeken de hoofdstad van Sezuan, een streek in China. Ze hebben de opdracht uit te zoeken of er nog goede mensen bestaan. Die mens moet goed zijn voor anderen maar ook voor zichzelf. Zo niet, dan wordt de stad verwoest. Wanneer niemand hen onderdak wil verlenen, komen ze terecht bij Shen Te, een hoertje dat geen ‘nee’ kan zeggen. Van het geld dat Shen Te van de goden voor de overnachting krijgt, koopt ze een tabakswinkeltje. Onmiddellijk wordt ze overvallen door een stelletje klaplopers. Ze ziet haar toekomstdroom, goed zijn voor anderen en voor zichzelf, meteen in rook opgaan.
Op het moment dat de contoverse haar teveel wordt creëert ze een soort alter ego, een neef Shui Ta. Alles wat Shen Te in alle onschuld met haar goedheid heeft veroorzaakt, kan ze als Shui Ta, met rechtlijnigheid en zakelijkheid, weer ongedaan maken.
Brecht speelt in dit sprookje een boosaardig spel met de (on)mogelijkheid van goedheid. Wat is het nut van naastenliefde? En als het zo niet lukt, hoe moet het dan wel? Hoe kun je goed zijn als dat slecht voor je uitpakt? Waarom zou je niet slecht leven als dat voordeel oplevert?
Vragen waar ‘de goede mens van Sezuan misschien de antwoorden levert. Het is aan de spelers om dit sprookje levend voor u te maken. Zij worden daarbij ondersteunt door uitbundige kleding en een muzikaal trio.

Regie: Paula van der Heide
Productie: Anke Wisselink
Spelers: Annie Gilles, Norine Haps, Els Koevoets, Puck Koomen, Bill Loogman, Michel Mannes, Martin Otto, Miriam Pels, Marjoleine Putter, Romy van Rijssel, Bram Schuijt, Jaap Schuuring, Myrthe Schuuring en Norman Settels.
Muziek: Gerjan Apeldoorn, Gert Eijkel en Dick Groot.


Hedda Gabler, november 2007

“Hedda Gabler” van Henrik Ibsen

november 2007

Regie: Theo Bakker

In 1890 schrijft en publiceert Henrik Ibsen het stuk Hedda Gabler (voor het eerst opgevoerd in het Residentztheater in Munchen op 31 januari 1891).

Hedda Gabler is een gefrustreerde vrouw, die na de dood van haar vader een wild en onverantwoord leven leidt. Ze blijkt niet in staat liefde te aanvaarden of te geven. De kans hiertoe is haar eens door de schrijver Loborg geboden. Als ze bijna dertig is en het geld van haar vader op is, kiest ze maar voor een bourgeois huwelijk met Jurgen Tesman. Ter wille van de “vooruitzichten” en om verzorgd te zijn. Het is voor beiden een liefdeloos en opportunistisch huwelijk. Aan haar romantische dromen weet ze geen inhoud te geven. Ze zijn een illusie, omdat ze uit een soort verveling zijn geboren. De gebeurtenissen in het stuk leiden tot een onafwendbaar einde. Henrik Ibsen legt ons nooit zijn mening op. Hij laat ons vrij in onze conclusie.

Regie: Theo Bakker.
Spelers:
Anneke Keijsper, Michel Mannes, Wim van Veen. Jaap Schuuring, Puck Koomen, Antoinette vander Laan en Annelies Boer.
Opgevoerd: 2 en 3 november 2007