Bedden van Dimitri Frenkel Frank, najaar 2013

“Bedden”

november 2013

Regie: Paula van der Heide

Foto’s: René Alphenaar

beddenEr zijn van die gebeurtenissen die in ons collectieve geheugen gegrift staan. Herinner jij je de Bijlmerramp nog? Waar was jij op 11 september 2001? Weet jij nog wat je deed op het moment dat Pim Fortuyn vermoord werd? Dat zijn van die momenten waarop iedereen even niet meer met zichzelf bezig is, maar met dat ene andere gegeven.

Een flatgebouw heeft vele voordeuren. Achter die deuren spelen zich verschillende levens af. Iedereen heeft haar of zijn eigen besognes en plannen. Tot dat ene mo- ment…! Hoe wordt er dan gereageerd? In “Bedden” neemt Falkland Toneel u mee naar de mensen achter vier voordeuren in dezelfde flat. Buiten gebeurt iets onomkeerbaars, een zaak met dodelijke afloop. Wat voor invloed heeft dat op de situaties binnen? Het gesprek stokt… en gaat weer verder… Verder waar het gebleven was, of verder in een geheel andere richting? Dimitiri Frenkel Frank verstaat de kunst om humor en diepgang hand in hand te laten gaan. “Bedden” bevat ironie, persiflage, absurditeiten, humor en een vleugje erotiek. Kortom, meer dan voldoende ingredie?n- ten voor een heerlijke toneelavond.

Regie: Paula van der Heide
Spelers: Annelies de Boer, Margret Dekker, Allard de Graaf, Anneke Keijsper, Marius Prein, Marjoleine Putter, Maarten Schols en Bram Schuijt.
Uitvoering: 1 en 2 november, 20.15 uur in Theater de Beun
Download de flyer Bedden – Flyer Falklandtoneel

Reageer