Kaatje is verdronken, maart 2007

“Kaatje is verdronken” van Alex van Warmerdam

maart 2007

Regie: Aukje van Huizen

‘Kaatje is verdronken’ is wellicht een van de meest gespeelde stukken van Alex van Warmerdam. Van Warmerdam schreef dit toneelstuk in 1993. Het stuk speelt zich eind 50er, begin 60er jaren af. Een tijd van burgerlijkheid; de vuile was niet buiten hangen; de buren hebben oren.
Een oer-Hollandse sfeer in het plaatsje IJmuiden, waar van Warmerdam gewoond heeft en waar ook films als De Noorderlingen gesitueerd zijn.
We zien een vader, een moeder en het 15-jarige tienermeisje Kaatje. Het stuk begint met het conflict dat de vader een tuinman wil en zijn vrouw absoluut niet. In rap tempo volgen de gebeurtenissen elkaar op. Er blijkt sprake te zijn van een groot familiegeheim.

Regie: Aukje van Huijzen
Spelers: Hilde Kaan, Marius Prein, Anke Wisselink, Rob van t Wout.
Voorstellingen: vr. 30-03 en za. 31-03-2007

Reageer