Henri II, november 2005

“Henry II” van Willem-Jan Otten

november 2005

Regie: Jan Hoedjes

Het stuk speelt zich af in 1912. De steenrijke Engelse lady Winsome is op zoek naar haar lang vermiste zoon en erfgenaam Henry. De onbetwiste schaakgrootmeester Gonzalez denkt hiervan gebruik te kunnen maken, door een uit de goot opgediepte jongeman als haar zoon te introduceren. Zou de lady hem als haar zoon herkennen? Het is hoog spel, maar dat is de schaker wel gewend. De omgeving van de lady maakt het hem echter net gemakkelijk. Dat maakt de schaakpartij alleen maar interessanter. Kortom, wie doet de sterkste zet en wie bepaalt de spelregels. Wie komt er beter uit de strijd? En is dat dan ook de winnaar?
Dit stuk vertelt op humoristische wijze over de onbekende diepte en de menselijke ziel. Wat maakt iemand tot mens. En als je iemand bent, wat is dan het hoogste doel in je leven? Is dit stuk filosofisch? Jazeker. Is dit stuk een komedie? Nou en of!

Regie: Jan Hoedjes
Spelers: Norine Haps, Anneke Keijsper, Martin Otto, Thijs Prein, Myrthe Schuuring, Jacco Tassebajof, Lucia Vermeulen en Rob van ’t Wout.
Gespeeld op: 4 en 5 november.

Reageer