Hadjememaar, maart 2010

“Hadjememaar” van Jaap van de Merwe

Een productie samen met de Heilooër Operette Vereniging

maart 2010

Regie: Jaap Schuuring

Vijf jaar geleden speelden Falkland Toneel en H.O.V. samen de musical ‘Februari’. Deze unieke samenwerking was zo succesvol, dat een vervolg niet uit kon blijven. De gemeenteraadsverkiezing anno 2010 was de inspiratiebron om tot een tweede coproductie te komen.

‘Hadjememaar’ gaat over de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezing van april 1921. Een groep anarchisten draagt Cornelis de Gelder, beter bekend als ‘Hadjememaar’ zwerver en dronkelap van beroep, voor om lijsttrekker te worden van de Rapaillepartij. Uiteindelijk waren 14.000 stemmen voldoende voor twee zetels in de gemeenteraad. De musical is grotendeels gesitueerd op en rond het Rembrandtplein waar het Amsterdamse sfeertje volop geproefd kan worden met de muziek van Jaap van de Merwe. Vrolijke ensembles, romantische duetten, satirische- soms melancholische songs, wisselen elkaar af en maken Hadjememaar tot een onvergetelijke voorstelling.

Regie: Jaap Schuuring
Spelers:

Van Falkland Toneel:
Michel Mannes, Martin Otto, Annie Gilles, Allard de Graaf, Edo Postma, Harry van Miltenburg, Edo Postma, Pim de Smalen, Maarten Schols, Nelly de Boer en Caroline Groenland
Van de Heilooër Operette Vereniging: Frits en Riet Hogerheyde, Martha Frantsen, Jacqueline Karels, Joris Koogh, Dorith en Piet Kraakman, Kitty Krom, Margreth Meijer, Daphne Peereboom, Anja Weert, Ada en Ivar Wittebrood

Muziek: Lucas Hikke, André Vrolijk, Rob Veenhuizen, Erik Nap, Annemieke Goosens
Productie:
Myrthe Schuuring en Nelly de Boer
Choreografie:
Karian Fabius, Irene Oonk.

Eén reactie Abonneer je op de reacties


 1. Wilfried Krom

  Ik heb de voorstelling drie keer gezien, uit vrije wil hoor, en ik vond het fantastisch !!
  Zelf de 3e keer was het nog leuk.
  Heel goed gedaan, bravo

  Wilfried Krom

  mrt 15, 2010 @ 18:46

Reageer