Berend Botje van Bokkum van Aris Bremer, najaar 2019

Berend Botje wilde naar Amerika maar is gestrand op het onbewoonde waddeneiland Bokkum. Zijn rust wordt daar verstoord door de komst van de tweeling Roma en Justus onder de strakke leiding van hun gouvernante Hanekam. De kinderen merken dat Bokkum een natuurparadijsje is en geen pretpark. Berend betrapt ze net als ze het nest met een ei van de bijna uitgestorven Snipsnap ontdekken. Hij is een mopperpot en snapt niet veel van de grappen van de tweeling. Gelukkig kan hij wel goed opschieten met Hanekam. Nog voller wordt Bokkum als Lammetje en de heer Reuzelaar over het wad het eiland bezoeken. Zij is natuurgids, maar hij heeft geen oog voor wat er groeit en bloeit, hij wil alleen maar rijk worden. Met deze bemanning slaagt Berend erin zijn eiland van het anker te krijgen. Hij wil zo alsnog naar Amerika varen. Op hun tocht beleven ze heel veel spannende avonturen. En het gaat bijna helemaal mis. Wat heeft Reuzelaar daarmee te maken? Komen ze veilig in Amerika aan? Kom dat zelf maar bekijken!

Regie: Remy de Graaf
Productie: Maarten Schols

Spelers: Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Miranda Botman, Edo Postma, Richard Loos en Sam Vlaar.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
zaterdag 12 oktober 2019, 15.00 uur
Zondag 13 oktober 2019, 13.30 en 16.00 uur

Reageer