Prettige feestdagen, november 2009

“Prettige feestdagen” van Alan Ayckbourn

november 2009

Regie: Aukje van Huijzen


In het blijspel Prettige Feestdagen van Alan Ayckbourn maakt de familie plannen voor de kerstdagen. Ze doen het net als vorig jaar. Fleur kookt, Bernard speelt een poppenspel voor de kinderen en Belinda versiert de boom. Komt oom Harko ook? Ja, maar die kijkt toch de hele tijd televisie. Tot zover alles heel gewoon. Hoewel: toneelschrijver Ayckbourn haat kerst. Prettige Feestdagen bedoelt hij dan ook puur ironisch. Hij haalt alles uit z ’n pen om de feestdagen onder te dompelen in een poel van ellende.

Vrede op aarde? Niet bij Ayckbourn. Zijn personages zijn egoïsten, alleen maar op zoek naar zichzelf. Elkaar zijn ze allang kwijt. Alleen een vreemde kan het ijs even doen smelten, in de persoon van Paul, een schrijver. Helaas, ook hij maakt er een puinhoop van, zelfs in kerstmanvermomming. Aan het eind wordt hij neergeschoten door oom Harko, die even geen televisie kijkt. Een komisch stuk voor prettige feestdagen.

Regie: Aukje van Huijzen
Spelers:
Michel Mannes, Norine Naps, Caroline Groenland, Martin Otto, Marius Prein, Anke Wisselink, Myrthe Schuuring, Jaap Schuuring, Martin Affourtit

Uitvoeringen: vrijdag 6 november en zaterdag 7 november 2009.

Eén reactie Abonneer je op de reacties


 1. Ria Maaskant

  Beste leden Falklandtoneel,
  In het krantenartikel in het Nrd Hollands dagblad las ik dat het stuk Prettige Feestdagen niet altijd even grappig was. Wij hebben genoten
  en gelachen vooral. Dat er andere stukken werden gespeeld de laatste tijd hebben we niet echt gewaardeerd maar we hebben altijd een gezellig avondje,we laten ons verrassen!! door wat jullie met veel energie hebben geoefend.
  Het vele lachen blijven we onthouden en wensen
  jullie prettige feestdagen en succes met alle repetities.
  Tot de volgende voorstelling!
  Met groet,
  Hen en Ria Maaskant.

  mrt 15, 2010 @ 12:13

Reageer