“Het dansende ezeltje” van Erik Vos, maart 2011

“Het dansende ezeltje”

maart 2011

Regie: Pim de Smalen


‘Een Chinees sprookje’ met een knipoog

Heb jij wel eens een ezeltje zien dansen? Waarschijnlijk niet. In de wondere wereld die toneel heet, is er wel een ezeltje dat kan dansen. Dat ezeltje heet Tjap Tjoy…

In een land heel ver hier vandaan, liep Foe Yong Hai met zijn ezeltje Tjap Tjoy van het koude noorden van China naar het warme zuiden. Dat was wel langer dan duizend kilometer lopen. Onderweg trad hij op met zijn ezeltje, want een ezeltje dat kan dansen is natuurlijk heel bijzonder. Op deze manier verdient Foe Yong Hai zijn geld. Foe Yong Hai en Tjap Tjoy zijn al heel wat jaren echte maatjes. Ze hebben het heel gezellig samen.

Binnenkort kun je Foe Yong Hai en Tjap Tjoy bewonderen in het theater op het GGZ-terrein (Willibrordus Stichting). Het theater is omgetoverd tot een groot bos. Maar tussen de palm- en bananenbomen zijn Foe Yong Hai en zijn ezeltje niet alleen. Er sluipen namelijk twee gemene boeven rond, Peng en Pang. Peng en Pang willen heel graag rijk worden, zodat ze allerlei mooie spullen kunnen kopen. Als ze over het dansende ezeltje horen, willen ze het ezeltje natuurlijk maar wat graag hebben. Maar Peng en Pang zijn ook verliefd op de zusjes Ding en Dong. En Peng en Pang begrijpen maar al te goed dat Ding en Dong het vast niet leuk vinden als ze van die gemene boevenstreken uithalen.

Regie: Pim de Smalen
Spelers: Annelies Boer, Margret Dekker, Martin Otto, Edo Postma, Marianne Rutgers, D. van Willigen en Bram Schuijt.
Uitvoering: zaterdag 12 maart en zondag 13 maart.

Foto’s van de repetitie

Falkland werkt een half jaar aan een stuk. Dat zijn gezellige repetities, waar hard gewerkt wordt om een verhaal op papier tot leven te wekken op het toneel. Al improviserend kwam het dansende ezeltje tot stand, met inbreng van regisseur en spelers. Met geïmproviseerde attributen en kledingstukken wordt het stuk bij elkaar gepuzzeld tot wat het uiteindelijk moet worden, een stuk waar jong en oud van geniet.


Reageer