“Schakels” van Herman Heijermans, november 2011

“Schakels”

november 2011

Regie: Theo Bakker

 

 

In 2011 heeft FalklandToneel gekozen voor een klassieker van haar naamgever Heijermans. Oorspronkelijk zou het stuk gespeeld worden in april, maar door de brand in De Beun, is besloten het stuk in het najaar op te voeren.

De hoofdpersoon in ‘Schakels’ is de weduwnaar Pancras Duif. Een eenvoudige, hardwerkende man, die zich heeft opgewerkt van kleine smid tot eigenaar van de fabriek De Schakel. Hij heeft de leiding van de fabriek overgedragen aan zijn zoon Henk. Pancras zelf wordt verliefd op zijn huishoudster Marianne. Als hij besluit om met de veel jongere vrouw te trouwen, protesteert de hele familie. De zoons Henk, Jan en Toon en dochter Coba met haar man Dirk doen alles om te voorkomen dat het huwelijk doorgaat, bang als zij zijn voor het verlies van het familiekapitaal. Dit alles heeft desastreuze gevolgen voor de familiebanden.

Regie: Theo Bakker
Spelers: Martin Affourtit, Nelly de Boer, Allard de Graaf, Remy de Graaf, Frits Hoogerheyde, Anneke Keijsper, Barry Kraakman, Els Koevoets, Michel Mannes, Maarten Schols, Jaap Schuuring, Bram Schuijt, Minne Stoelwinder en Wob de Vries

Speeldata: vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2011 in Theater De Beun. Aanvang beide voorstellingen 20.15 uur.

Reageer