‘Gewoon te gek’ door Ton Davids, maart 2012

“Gewoon te Gek”

maart 2012

Regie: Lieke Timmerman


In Huize van Speykstraat draait alles om de wethouder en de subsidie die hij wel of niet verstrekt. Hij komt polshoogte nemen. Het ziet ernaar uit dat de geldkraan voor dit project wordt dichtgedraaid. Bram, Isar, Toos en Femmie maken zich op voor de strijd:
Isar: Ik zou graag willen weten waarom jij je af en toe opsluit in die koelkast van je? Mensen zouden dat gek kunnen vinden.
Lisette: Mensen zoals jij?
Isar: Bijvoorbeeld.
Lisette: Dan is het goed.
Isar: Beetje raar is het wel, toch?
Lisette: Die koelkast is een installatie. Een driedimensionale projectie van mijn artistieke gedachtes.
Isar: Ja, dat had ik nu wel begrepen. Maar wat zijn die gedachtes dan?
Lisette: Koelkast staat voor eten en voor goed houden. Behoeden voor bederf. De mens moet eten om zich in stand te houden. Vaak eet de mens dingen die slecht zijn. En soms eet hij niet, en dan bederft hij helemaal…

Wat blijkt? ‘Gek zijn’ is nogal een rekbaar begrip. Wat is normaal en wat niet? En nog belangrijker: wie is normaal en wie niet. Weet u het ? Kom dan zeker kijken. ‘Gewoon te gek’ is een heerlijk stuk met ijzersterke humor en een duidelijke boodschap.

Regie: Lieke Timmerman
Spelers: Annelies Boer, Margret Dekker, Allard de Graaf, Norine Haps, Michel Mannes, Marjoleine Putter, Bram Schuijt en Jaap Schuuring.

Reageer