De koning op het dak van Tankred Dorst, oktober 2017

Heb je wel eens een koning op het dak zien zitten? Dat is wel een raar gezicht, hoor. Zit jij wel eens op het dak? Meestal zit je op een stoel, toch? Een koning hoort op een troon te zitten, met een kroon op zijn hoofd.

Amelei moet voor haar stiefmoeder honing halen in het bos van Konkelfoest. Ze moet opschieten, want als het eenmaal donker is… Dan komt de uil. Onderweg komt ze van alles tegen: dieren, fruit, bomen, struiken… Net als in een sprookje kunnen die allemaal praten. Amelei vindt dat niet raar. Nee, hoor! Ze neemt ze gewoon mee op reis naar het bos. En dan zien ze die koning op het dak!

De koning is niet zomaar op het dak gaan zitten. De koning heeft namelijk een groot geheim. Amelei heeft ook een groot geheim, maar dat is zo geheim dat ze zelf niet eens weet dat ze een geheim heeft. Geheimzinnig, hè? Als je wilt weten hoe dat zit, moet je maar komen kijken naar de nieuwe voorstelling van Falkland Toneel: De koning op het dak.

Sprookjes met prinsen en prinsessen zijn om van te smullen…. en dat deed het publiek dan ook luidkeels en met volle teugen. Vooral de rare koning die maar onzin bleef praten, en de ruziënde peer en pompoen maakten veel reacties los. En dan die vreselijke stiefmoeder en haar verschrikkelijke dochter die aan het eind echt uit hun vel sprongen. Amelei had er haar handen aan vol, maar ging er aan het eind toch maar mooi met de hoofdprijs vandoor. Want de bever bleek een heuse prins en Amelei een echte prinses. Allemaal gered en geregeld door de geheime raadsheer en zijn trouwe viervoeter Chino. Oh en wist je dat de waterfee een vingerhoed heeft waar je het licht van de Beun mee aan en uit kunt doen….?

Regie: Marius Prein
Productie: Marianne Rutgers

Spelers: Allard de Graaf, Annelies Boer, Edo Postma, Eric van der Ploeg, Jessica Terol, Miranda Botman, Mirjam Pels, Margret Dekker, Nienke Vlasma en Yvonne van Westerhoven.

Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 14 oktober 2017, 15.00 uur.
Zondag 15 oktober 2017, 13.00 en 16.00 uur.

Foto’s: Piet Otto & Peter Bijkerk

Reacties zijn gesloten.