Prullaria van Marius Prein, maart 2016

Of je 4 bent of 104: er valt voor iedereen genoeg te beleven in deze heerlijke familievoorstelling van Falkland. Prachtige, kleurige kleding, humor en taalgrappen. Prullaria gaat over Prullenland. Nee, geen prullenmand, maar Prullenland. In dat land wonen… Tja, wie wonen daar eigenlijk? Ze lijken op mensen, maar niet helemaal. Ze praten als mensen, maar niet helemaal. Sommige dingen noemen ze anders. Tegen handen zeggen zij grijpers. Tegen mond zeggen zij flapuit.

Dat lijkt misschien moeilijk, maar je zult merken dat je het meeste wel begrijpt. Behalve de mini-ster: die praat net zo ingewikkeld als een echte minister en niemand snapt haar.

In Prullenland hebben ze een koning: koning Rep. Ze hebben ook een tijdtikker (klok). Deze tijdtikker is heel belangrijk, want in Prullenland moet alles precies op tijd gebeuren. Anders krijgt de koning een bui van pé (rothumeur). Je begrijpt dus wel: met die tijdtikker gaat er iets niet goed! En dan hebben de bewoners van Prullenland jullie hulp hard nodig. Je moet klappen met je grijpers, stampen met je onderlopers. Je moet flap-uiten, flap-tuiten, flap-tetteren en flap-toeteren! Neem al je familie, vriendjes en vriendinnetjes mee. Dan gaat het vast wel goed komen!

Regie: Marius Prein
Productie: Remy de Graaf
Spelers: Allard de Graaf, Cindy Babonnick, Edo Postma, Maartje Kruit, Margret Dekker, Marianne Rutgers, Myrthe Veer, Richard Loos, Rob van ’t Wout en Wob de Vries.
Uitvoeringen in Theater De Beun te Heiloo:
Zaterdag 12 en zondag 13 maart.

Foto’s: Piet Otto

Reacties zijn gesloten.