Margret Dekker

Mijn naam is Margret Dekker. Ik groeide op in Ursem, waar een actieve jeugdtoneelvereniging was. Daar heb ik mijn eerste toneeljaren beleefd. Toen ik in Leiden ging studeren, stopte ik. Na mijn studie psychologie heb ik een jaar gereisd en kreeg ik drie kinderen. Toen onze jongste zoon twee jaar oud was, vond ik het tijd voor een hobby. Ik zocht op internet naar ‘Heiloo’ en ‘toneel’ en kwam uit op de website van Falkland Toneel.

Je krijgt er gewoon een familie bij!

Na een paar repetities én de voorstellingen te hebben gezien, was ik helemaal om: dit was wat ik wilde! Gelukkig was er direct een rol beschikbaar in het kinderstuk ‘het dansende ezeltje’ en zo maakte ik in 2010 mijn debuut bij Falkland. Bij mijn eerste evaluatiegesprek als aspirant-lid, benaderde het toenmalige bestuur mij voor een bestuursfunctie en sindsdien heb ik het bestuur niet meer verlaten. Na negen jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de PR, ben ik sinds 2020 ook penningmeester van Falkland.

Wat ik zo leuk vind aan Falkland, is dat we ieder half jaar met een nieuw team aan een volgende productie werken. Door de combinatie van voorstellingen voor jeugd en voorstellingen voor volwassenen en door de inzet van verschillende regisseurs met ieder hun eigen stijl is het nooit saai! De sfeer is zo fijn. Je krijgt er gewoon een familie bij! Een repetitieavond is voor mij echt een avondje uit. We werken hard en serieus, maar er is ook ruimte voor lol en gezelligheid.

Mijn drie zoons zijn opgegroeid met theater. Vanaf de allereerste voorstelling die ik bij Falkland speelde, zaten ze in de zaal. Ze zijn alle drie ‘besmet’ geraakt met het toneelvirus en hebben al diverse keren een gastrol gehad binnen Falkland. Soms sta ik samen met hen op het podium en oh, wat ben ik dan trots!

Hartelijke groet van een trotse Falklander!

Reacties zijn gesloten.