Martine Faber

Mijn naam is Martine Faber. Al meer dan 40 jaar ben ik actief in de toneelwereld. Eerst alleen als actrice, later ook als regisseur en (toneel)schrijver. Ik ben opgegroeid in Heiloo, maar door studie en werk heel lang weggeweest. Eind 2013 ben ik weer teruggekeerd naar Heiloo. Nieuwsgierig ging ik een kijkje nemen bij Falkland Toneel en ik werd meteen verliefd op deze geweldige club.

Acteurs stimuleren om op spelniveau alles eruit te halen wat erin zit

Spelen doe ik niet meer, regisseren en schrijven des te meer. Ook zit ik in het bestuur van Falkland, namens de leescommissie.

Naast Falkland Toneel ben ik ook actief als zelfstandig theatermaker en breng ik eigen geschreven voorstellingen o.a. in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo. Ik hoop nog heel lang deel uit te mogen maken van deze vereniging en mijn steentje te kunnen bijdragen aan de voorstellingen door de acteurs te stimuleren om op spelniveau alles eruit te halen wat erin zit en ze de handvatten daarvoor aan te reiken.

Op de foto één van mijn laatste speelrollen (rond 2010) bij de Stichting Engagement te Haarlem, waarin ik de moeder speelde van Anne Frank.

Reacties zijn gesloten.