Gerard Gilles

Ik ben Gerard Gilles en eremedewerker van Falkland Toneel. Vele jaren was ik decorbouwer. Niet dat ik nou zo dol ben op timmeren, maar ik heb het altijd fantastisch gevonden om op zoek te gaan naar oplossingen om bijvoorbeeld een boom op het toneel zijn bladeren te laten verliezen, of tijdens een scène een meeuw over te laten vliegen.

Wat is er voor een decorbouwer nou mooier dan een welgemeend applaus als het doek opgaat…

Daarnaast is het leuke van amateurtoneel het geheel: samen langzaam maar zeker iets moois opbouwen, waar het publiek van kan genieten. In die zin zijn alle disciplines, voor en achter de schermen, even belangrijk. Je kan simpelweg niet zonder elkaar.

En wat is er voor een decorbouwer nou mooier dan een welgemeend applaus als het doek opgaat…

Reacties zijn gesloten.