Martin Affourtit

Mijn naam is Martin Affourtit. Mijn eerste rol bij Falkland was die van Barend in “Op Hoop van zegen”, bij het 40-jarig jubileum. Ik was toen, in 1964, 16 jaar (zie de foto). Ook enkele oprichters speelden mee. Vanaf mijn 17e was ik bijna vijftien jaar lang voorzitter.

De jaren ‘60/’70 waren die van “het-hoofd-boven-water”, tijdens de opkomst van de televisie.

De jaren ‘60/’70 waren die van “het-hoofd-boven-water”, tijdens de opkomst van de televisie. Armoe troef: De Rustende Jager, Het Dorpshuis, Astatheater. Kaarten/programmablaadjes fabriceerde ik zelf op de stencilmachine en mijn vrouw Jannie verkocht ze aan de deur. En nu hebben we gelukkig Theater de Beun. Veel mooie rollen heb ik gespeeld. Een van mijn laatste mega-rollen was die van Salieri in “Amadeus” (tweede foto). Ook heb ik veel teksten geschreven en kinderstukken geregisseerd. In 1971 hebben we een jongerengroep gevormd voor wat jong bloed. Dat was het, in het kort.

Reacties zijn gesloten.