Sofie van Neer

Hoi, mijn naam is Sofie van Neer. Ik speelde drie jaar toneel bij Theaterbende Heiloo. Met deze groep heb ik drie voorstellingen opgevoerd waar ik met plezier aan gewerkt heb. Na de eerste twee voorstellingen werd ik ook dansinstructeur van die groep. Ik merkte alleen dat ik het acteren zelf wel echt heel erg misten. Toen kwam een vriend van mij, die ook bij mij in de groep zat op Theaterbende, met Falkland. Toen ik dit hoorde dacht ik, dat ga ik doen!

Je leert namelijk niet alleen acteren, je leert jezelf vooral kennen.

Ik heb niet van jongs af aan gedacht om te gaan acteren, ook al doe ik het de hele dag door. Ik heb altijd gehockeyd en gedanst en heb daar al mijn energie in gestoken. Maar toen ik met mijn moeder een paar jaar terug de film Annie keek dacht ik, WOW! Ik vond het zo gaaf. Mijn moeder zei toen tegen me, “waarom ga jij niet gewoon op toneel?” Daar had ze eigenlijk best wel een goed punt. Ik hield ervan om stukjes op te voeren voor familie en om dingen na te spelen met vrienden. En het was de beste keuze van mijn leven. Ik heb nu al super veel vrienden gemaakt en ook super veel geleerd. Je leert namelijk niet alleen acteren, je leert jezelf vooral kennen. Je leert je sterke en zwakke punten en hoe je daar mee om moet gaan. Soms zie je zelfs kanten van jezelf die je nog nooit eerder gezien hebt. Daar waar ik dit vroeger nooit voorzien had, ben ik nu niet meer weg te denken van een podium. Ik zal dit dan ook nog zeker lang blijven doen en raad het ook iedereen aan.

Reacties zijn gesloten.