Wob de Vries

Mijn naam is Wob de Vries, geboren in 1946 en vanaf m’n 17e met toneel in de weer. Toentertijd kreeg ik bij Rhetorica in Zaandam de rol van jongste dochter in het stuk “Acht vrouwen” van Robert  Thomas toebedeeld. Toneel heeft sindsdien een plaats in mijn leven.

Het geeft me nog steeds een kik op de bühne te presteren.

Terwijl ik op de lagere school amper met een mandje brood van de ene kant naar de andere kant over het toneel dorst te lopen, geeft het me nu nog steeds een kik op de bühne te presteren. Dit gaat wel met de nodige spanningen en onzekerheden gepaard, hoor.  Maar het inleven in een ander personage, je energie en doorzettingsvermogen hier in stoppen en het plezier dat je met elkaar hebt tijdens repetities, maken acteren tot een boeiende hobby. Naast het spelen bij Falkland (vanaf 1986) heb ik me ingezet voor de PR en de leescommissie. Misschien ga ik mijn “carrière” wel eindigen als oma in “Acht vrouwen”.

Reacties zijn gesloten.