Voor volwassenen: ‘De Potvis’ van Frank Houtappels, 1 en 2 april 2023

De Potvis gaat over de zussen Mia en Roos en hun moeder Ingrid. Na lange tijd treffen zij elkaar weer in het ouderlijk huis aan zee om orde op zaken te stellen na de dood van hun vader, de man van Ingrid. Moeder Ingrid realiseert zich dat haar leven grijs en geruisloos aan haar voorbij is getrokken en ze gooit het roer om.

Ondertussen sleurt zij haar dochters hierin mee; zij moeten wat van hun leven gaan maken! De altijd behulpzame buurman Walter helpt hier graag bij. En natuurlijk moet de as ook nog verstrooid worden, maar waar? En dan is plotseling de urn verdwenen…

Regie: Marius Prein
Productie: Joost Veeken
Spelers: Allard de Graaf, Anneke Berkhout, Cindy Babonnick en Wob de Vries.
Uitvoering: 1 en 2 april 2023

Deze tragikomedie van Frank Houtappels beleefde in 2003 de première met Ingeborg Elzevier (Blijvend applausprijs 2012) in de hoofdrol.

Reacties zijn gesloten.