Jolanda Booms

Mijn naam is Jolanda Booms, moeder van twee mooie dochters en juf voor groep acht In Haarlem. Met veel energie sta ik voor de klas en is het mijn missie om mijn schatten een fijne schooltijd te laten ervaren. Ik denk voorzichtig dat dat lukt, want wekelijks komen er oud-leerlingen na schooltijd (soms ook tijdens de les) nog even buurten in de klas.

Verlegen ben ik allang niet meer, op toneel durf ik vrijwel alles.

De overstap naar het onderwijs, na zo’n 19 jaar gewerkt te hebben als grafisch vormgever, was een goede keus.

Er zijn duizend en één dingen die ik fijn vind om te doen, daarom is het altijd druk in mijn hoofd. Alles wat zich afspeelt in een theater vind ik heerlijk om naar te kijken, te luisteren of om op te dansen. 
Zelf toneelspelen is mijn grote passie.

Op de basisschool was ik zo verlegen dat mijn meester mij vergeten was te plaatsen in de eindmusical. Ik bedacht toen zelf mijn bijdrage. Jaren later, nog steeds verlegen, meldde ik mij aan bij een toneelgroep om vooral achter de schermen mee te helpen. Ik werd souffleur en vond dat heerlijk. Heel voorzichtig speelde ik een eerste kleine rol om vervolgens nooit meer van dat podium af te willen! Inmiddels zijn we zo’n vijfentwintig jaar later en heb ik in veel mooie producties mee mogen spelen.

Verlegen ben ik allang niet meer, op toneel durf ik vrijwel alles.

In 2022 bofte ik enorm toen ik gevraagd werd om Agnes te komen spelen in ‘De God van Agnes’. Wat een mooie rol en wat een fijne repetitieperiode met een zeer gedreven cast. Op dit moment ben ik aspirant lid en mag ik ontdekken of ik Falklander wordt.Aan de groep zal dat niet liggen, ik ontmoet namelijk alleen maar fijne, lieve mensen hier.

Reacties zijn gesloten.