100-jarig Falkland trakteert op afscheidstournee door Heiloo

In 2024 bestaat Falkland Toneel 100 jaar, maar helaas zal dat tevens het laatste jaar worden. De jarige vereniging vraagt niet om cadeautjes, maar deelt ze uit. Heel Heiloo mag meegenieten van alles wat de groep op acteergebied te bieden heeft. En dat belooft wat!

De al lang bestaande onzekerheden rondom Theater de Beun hebben ervoor gezorgd dat de oorspronkelijke plannen voor een groots jeugdstuk in het voorjaar en een stuk over het roerige begin van Falkland in het najaar moesten komen te vervallen. In plaats daarvan neemt Falkland heel veel korte stukken op het programma, die op verschillende plekken in Heiloo gespeeld zullen worden. Iedereen die het leuk lijkt om de groep (gratis!) te ontvangen voor een opening, een jubileum of een ander feest, of meer informatie wil kan Falkland benaderen via het secretariaat (info@falklandtoneel.nl).

Kortom, het jaar moet één groot feest worden voor alle Falklanders, toneelliefhebbers en alle Heilooërs om daarna het doek definitief te laten vallen op 31 december 2024. Voor dat laatste zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Het verliezen van de decorbouwruimte annex kostuumatelier door het stopzetten van de subsidie kwam aan als een mokerslag. Voor de vrijwilligers was het niet langer werkbaar. Ook teruglopende bezoekersaantallen en leden zijn meegewogen in dit besluit. Een moeilijke beslissing, maar breed gedragen door de leden en medewerkers.

Helpt u Falkland mee door te zorgen dat zij nog één jaar kunnen schitteren op allerlei plekken in Heiloo? Neem contact op en kom allemaal kijken, want dat is echt de moeite waard en straks kan het niet meer…

Meer weten omtrent het afscheid van Falkland Toneel, lees dan het artikel van Ed Bausch of het artikel in het Noordhollands Dagblad (premium).

Reacties zijn gesloten.