HOME

In memoriam Jaap Schuuring

Op vrijdag 15 januari 2021 is Jaap Schuuring, oud bestuurslid en speler van Falkland, op 84-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden slaat een groot gat in de vereniging. Niet alleen was Jaap een gepassioneerd acteur, hij had ook veel succes als regisseur en hij heeft zich in de loop der jaren verdienstelijk gemaakt in verschillende bestuursfuncties. Daarnaast was hij zeer geliefd als mens. Altijd opgewekt, positief, vriendelijk en vol humor wist hij veel mensen aan de vereniging te binden.

Het is onmogelijk om alle leuke, mooie of ontroerende rollen te noemen, maar eentje willen we er zeker uitlichten: het juweel op de kroon van de oude meester is toch wel het stuk ‘Schakels’ van Herman Heijermans. Falkland stond na de brand in de Beun in 2011 voor de keuze om dit stuk op een alternatieve locatie op te voeren of het een half jaar uit te stellen, zodat het toch in de Beun gespeeld kon worden. Gelukkig is voor het laatste gekozen en daarmee kreeg Jaap het podium dat hij verdiende. Niet vaak zal iemand van ruim boven de zeventig zo’n grote rol zo schitterend vertolken.

Jaap was niet alleen actief voor Falkland. Hij heeft zich ook enorm ingezet voor andere verenigingen en initiatieven. Geheel terecht ontving hij in 2016 voor al zijn activiteiten een Koninklijke onderscheiding.

Falkland zal deze Falklander in hart en nieren enorm missen. We wensen Wil, zijn vrouw en steun en toeverlaat en ook een enthousiaste Falklander, ongelooflijk veel sterkte om met dit verlies om te gaan. Ook dochter Myrthe, eveneens Falklander, en haar man Peter wensen wij alle sterkte.

We zullen Jaap niet vergeten, maar hem herinneren om wie en wat hij voor ons was. En dat was bijzonder veel.

Bestuur, leden en medewerkers

Falkland Toneel en corona | een update

U begrijpt het vast wel. Hoe hard de leden ook staan te trappelen om weer in de huid van een personage te kunnen kruipen, het is voorlopig helaas nog niet mogelijk. Ook de mannen van de decorploeg en de dames van de kostuumploeg zouden dolgraag hun belangrijke werk weer willen oppakken, maar ook zij zijn aan handen en voeten gebonden.
We hopen dat er in het najaar weer één en ander mogelijk zal zijn, zodat we voorzichtig de draad kunnen oppakken. We hopen ook dat u ons wil blijven steunen, ook al kunnen we daar nu even niets tegenoverstellen. Want met elkaar moeten we toewerken naar ons 100-jarig bestaan in 2024. Daar wilt u toch ook bij zijn?
Tot later! Zo gauw mogelijk, wat ons betreft!

Falkland Toneel en corona

Als gevolg van het coronavirus werd Falkland helaas gedwongen de repetities voor de najaarsproducties stop te zetten. Hoe hard we ook allemaal staan te trappelen om weer aan de slag te gaan, met de huidige beperkingen kunnen we helaas niet repeteren en samenkomen om decors en kostuums te vervaardigen. Het bestuur heeft daarom de moeilijke beslissing moeten nemen de repetities dit jaar niet meer te hervatten. Dat betekent dat we de eerder vastgestelde speeldata los moeten laten. We hopen nog steeds dat het mogelijk zal zijn om in het stuk in 2021 alsnog te spelen, maar of dat gaat lukken, zal de tijd uitwijzen.

Ferrie Teel en de vergeetkorrels van Aris Bremer

Ben ik nou Assepoester? Of toch Doornroosje? Alle sprookjesfiguren uit Verhalenland zijn helemaal de kluts kwijt. Niemand weet meer wie hij is en in welk sprookje hij thuishoort. Gast van Tast, de bewaarder van alle verhalen, weet het zo langzamerhand ook niet meer. Dat komt allemaal omdat de heer van het buurland niet van verhalen houdt en daarom vergeetkorrels strooit langs de grens. Maar soms komen die korrels een stukje over de grens terecht, in Verhalenland… Als Ferrie Teel op een dag per parachute neerdaalt voor de deur van Verhalenland en ziet hoe verloren alle sprookjesfiguren rondlopen, besluit ze hen te helpen. Zal het gaan lukken om iedereen weer in het juiste sprookje terug te krijgen? Kom dat zelf maar bekijken…

Regie: Martine Faber
Productie: Elsbeth Faber

Spelers: Allard de Graaf, Arthur Smits, Cindy Babonnick, Jessica Terol, Josefien van Geluk, Margret Dekker, Neal de Hoop, Richard Loos, Sam Vlaar, Stijn Groenland.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Onbekend

De schoonmaaksters van Marcel Kragt

Falkland biedt u een paar uurtjes flink lachen met onvervalste humor. Alle ingrediënten zijn aanwezig:
Een schooldirecteur, zijn conciërge en, niet onbelangrijk, vijf schoonmaaksters. Vijf schoonmaaksters? Ja eigenlijk wel. Na een al dan niet zonnige vakantie (daar zijn de meningen over verdeeld) komen de schoonmaaksters daags voor de eerste schooldag op school om het hele gebouw nog eens lekker te soppen. Of ze daar echt aan toe komen… Kom kijken en overtuig u zelf.

Wat is er gebeurd en wat moeten ze nu doen? Waarom heeft niemand haar gemist?

Regie: Lieke Timmerman
Productie: Marianne Rutgers, Marius Prein en Pim de Smalen

Spelers: Anneke Keijsper, Marianne Rutgers, Marius Prein, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Norine Haps en Pim de Smalen.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Onbekend