Erelid

Martin Affourtit Erelid van 90 jarig Falkland

DSC_4641Om een verenging 90 jaar overeind te houden en dan ook nog eens kerngezond te laten zijn, is een prestatie van formaat. Een grote groep Falklanders wist dat afgelopen zaterdag overtuigend te vieren in hun repetitieruimte de Ypsalon.

Iemand die een cruciale en unieke rol gespeeld heeft in de geschiedenis van Falkland is Martin Affourtit. Als 17 jarige was hij de jongste voorzitter van de vereniging ooit. Ook was zijn initiatief om jeugd voorstellingen te gaan spelen, begin zeventiger jaren, een ommezwaai in de bezoekers aantallen. Daarnaast heeft hij een groot aantal regies op zijn naam staan en zelf stukken geschreven.

Amadeus1-_-Martin-Affourtit

Natuurlijk heeft Martin ook als speler naam gemaakt. Waarbij zijn onvergetelijke vertolking van Salieri in “Amadeus” een schitterend hoogtepunt was.

Maar ook bij andere verenigingen in Noord Holland heeft hij naam gemaakt. Bij A-part in Anna Paulowna en bij de Helderse Musical Vereniging heeft hij een grote staat van dienst als regisseur. Na 50 jaar lidmaatschap van Falkland kreeg het theaterdier pur sang, Martin Affourtit, het erelidmaatschap uitgereikt door voorzitter Allard de Graaf. Een handeling die een climax was van het spel “Ik hou van Falkland” dat deze avond gespeeld werd. Ere wie ere toekomt.


Annie en Gerard Gilles ereleden

anniegerardTijdens de jaarvergadering van Falkland Toneel, dinsdag 18 maart, werden twee Falklandveteranen verrast door de lovende woorden van wethouder Jacob Ouderkerken. Hij roemde het toneelechtpaar voor hun jarenlange inzet. Annie als actrice, lid van de naaiploeg, oud bestuurslid en wat eigenlijk niet. En Gerard voor zijn jarenlange creatieve inspanningen als decorbouwer. “Toen Annie ging spelen mocht ik mee en zat ik de eerste keer in de zaal. De tweede keer mocht ik iets helpen vasthouden en de derde keer maakte ik decors” aldus Gerard. En ze zijn beiden nog lang niet van plan om te stoppen.
Dat was wel het geval met Falkland Toneel toen de club nog maar bestond uit 5 leden, die speelden, regisseerden, bouwden, naaiden en bestuurslid waren. Als Annie er toen niet haar schouders onder gezet had, had Falkland Toneel dit jaar nooit 90 jaar hebben mogen worden.

Een staande ovatie, een voordacht door de andere veteranen en als klap op de vuurpijl het erelidmaatschap voor Annie en Gerard, maakten het feest compleet! (meer…)


Puck Koomen ontvangt erelidmaatchap Falkland Toneel

Woensdag 7 november ontving Puck Koomen (88) het erelidmaatschap van Falkland Toneel uit handen van Dhr J. Ouderkerken, wethouder van o.a. kunst en cultuur. Een heel unieke gebeurtenis, aangezien in de 88 jarige geschiedenis van de vereniging slechts een maal eerder het erelidmaatschap is toegekend, en wel aan Gré Oonk. (meer…)