Jaap Schuuring koninklijk onderscheiden!

jaaplintje

Dinsdag 26 april heeft Jaap Schuuring, als prominent lid van Falkland Toneel, de koninklijke onderscheiding “Lid in de orde van Oranje Nassau” ontvangen uit handen van burgemeester Hans Romeyn.

Jaap en Falkland zijn al decennia onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ook nog eens op zoveel manieren dat zij maar al te vaak in een adem genoemd worden. Logisch, als je bedenkt dat Jaap niet alleen als ijzersterke speler, maar ook als regisseur en bestuurslid in vele functies Falkland op de kaart heeft gezet en gehouden.

Maar hij is veel méér dan een prominent Falklander alleen, zo was uit de woorden van burgemeester Romeyn te horen. Ook muzikaal heeft Jaap zijn sporen verdient in het Heilooër landschap. Jarenlang drijvende kracht achter het literair Jazzcafé en mede organisator van Music Meeting Heiloo zijn enkele van Jaaps verdiensten. Zijn samenbindende kwaliteiten kwamen o.a. tot uiting in de samenwerking met H.O.V. en jarenlange regie bij het Trefpunt en bij de 8 oktober optochten.

Ere wie ere toekomt! De onvoorwaardelijk en onbaatzuchtige inzet van Jaap over zo een lange tijd op zoveel punten, verdient deze onderscheiding volledig. Maar laten we zeker zijn vrouw Wil niet vergeten; de sterkste fundamenten staan zelden in het zonnetje!

Falkland Toneel is er trots op om Jaap tot de gelederen te mogen rekenen en feliciteert Jaap dan ook van harte!

jaaplintje2

Reageer